Yılın Yeşil Beyinleri Yarışmasının Finalistleri Belirlendi

"Yılın Yeşil Beyinleri" Uluslararası Proje Yarışmalarının finalistleri belirlendi.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nün, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı tarafından çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı artırmak ve geliştirmek üzere lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Yılın Yeşil Beyinleri” Uluslararası Proje Yarışmalarının finalistleri belirlendi.

11 Farklı ülkeden birçok proje başvurusunun gerçekleştiği lise öğrencilerine yönelik Uluslararası Kavram Proje Yarışması’nda (ICPC) Ankara Kurtuluş Anadolu Lisesi’nin Burak Özen ve Hakan Çiçek, Ümitköy Anadolu Lisesi’nin Bengisu Çağıltay ve Efe Sertel ve Sivas Fen Lisesi’nin Oğuzhan Onur Koç ve İsmigül Köroğlu’ndan oluşan takımları finale kaldılar. Lise öğrencilerine yönelik Uluslararası Kavram Proje Yarışması’na katılan Lefkoşa Türk Lisesi, Ukrayna Kyiv International School, Niğde Fen Lisesi, Ukrayna Kyiv International School, Bursa Anadolu Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, İstek Özel Lisesi, Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi ve İzmir Amerikan Koleji Takımları ise Takdir Sertifikası ile ödüllendirildi.

Üniversite öğrencilerine yönelik Uluslararası Proje Yarışması’nda ise Akdeniz Üniversitesi’nin Adnan Habibipourzare ve Mahtab Dadarsefatmahboob, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Ercan Karatay ve Görkem Sonlu ile yine ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun Harun Külek ve Emre Akyol’dan oluşan takımları finale kaldılar.

Yarışmanın 27 Eylül 2012’de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda gerçekleştirilecek finalinde liseli ve üniversiteli takımlar, sürdürülebilirlikle ilişki, özgünlük, yapılabilirlik, etkinlik, fizibilite analizi ve yazım/çizim kalitesi kriterleri aranan projelerini jüri önünde sunacaklar.

Uluslararası Proje Yarışması’nda ilk üçe giren takımı oluşturan üniversite öğrencileri, bireysel olarak ödüllendirilecek. Birinci olan takımın üyeleri 1.000’er Euro, ikinci takımın üyeleri 750’şer Euro, üçüncü takımın üyeleri ise 500’er Euro ile ödüllendirilecek. Tüm finalistleri bir de KKTC gezisi bekliyor.

Uluslararası Kavram Proje Yarışması’nda ise birinci olan liseli takım 1.000 Euro, ikinci 750 Euro, üçüncü 500 Euro ve KKTC gezisi ile ödüllendirilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın