Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Ana Giriş Kapısı İçin Yarışma Düzenlenecek

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile Davutpaşa Yerleşkesi'nin ana giriş kapısı için bir mimari proje yarışması düzenleneceğini duyurdu.

Prof. Dr. Tamer Yılmaz, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi’nin ana giriş kapısı için sözü öğrencilere bıraktıklarını ve Ocak – Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Ana Giriş Kapısı ve Çevresi Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması”nın şartnamesinin yakında yayınlanacağını duyurdu.

Ana giriş kapısı, 2019 senesi içinde yenilenmişti.

Rektör Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

Sevgili Öğrencilerim,

Sizleri dinliyor, sesinizi duyuyoruz.

YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi ana giriş kapısı ile ilgili sözü sizlere bırakıyoruz. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız “Ana Giriş Kapısı Mimari Proje Yarışması” detaylarını yakında sizlerle paylaşacağız.

Şartnamesi yakında yayınlanacak ve Ocak – Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Mimari Proje Yarışmasında ana giriş kapısı ve çevresinin; sizlerin yaratıcı dokunuşlarıyla daha dinamik, çevreci ve estetik olabilmesi için projelerinizi bekliyor olacağız…

…ve daha önemlisi, finale kalan projeler arasından seçimi yine sizlerin oyları ile belirleyeceğiz. Unutmayın ki; Yıldız Teknik Üniversitesi hepimizin ancak öncelik her zaman öğrencilerimizindir.

Mimariyi okuma biçimi hepimiz için farklı. Mekanların duygu ve düşüncelere etkisinin farkında olarak, ana giriş kapısının çevresinin sizlerin görüşleriyle yeniden şekillenmesini istiyoruz. Gelin hep birlikte tasarlayalım karar sürecine dahil olalım.

Etiketler

Bir yanıt yazın