Yıkım ekibi Ağa’yı ‘dağ’dan indiremedi

Uludağ'da 5 ayrı kısımda biri 7 katlı olmak üzere kaçak yapı inşa eden Ağaoğlu, yıkımı da kılıfına uydurdu.

Yıkım ekibi Ağa’yı ‘dağ’dan indiremedi Uludağ’da 5 ayrı kısımda biri 7 katlı bina olmak üzere kaçak yapı inşa eden Ağaoğlu, yıkımı da kılıfına uydurdu. Yıkım için Uludağ’a giden ekiplerin karşısına jet hızı ile alınan yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Fatih Ormanı Mesire Yeri’nin işletme hakkını Ali Ağaoğlu’nun elinden alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, şimdi de Uludağ şoku yaşıyor. Uludağ’da otel işleten Ali Ağaoğlu’nun, tesisini yasal izinlere aykırı olarak yüzde 70 oranında büyüttüğü ortaya çıktı. Ağaoğlu, orman alanında ruhsata aykırı olarak 5 ayrı kısımda, biri 7 katlı bina olmak üzere kaçak yapılar inşa etti. Ormanlık alandaki kaçak yapılaşmanın önlenmesi için dün Ağaoğlu’nun yaptırdığı 7 katlı binayı yıkıma giden ekipler, bir şokla daha karşılaştı. Ali Ağaoğlu, yıkımı önlemek için dün öğle saatlerinde mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı. Bakanlık, Uludağ Milli Parkı’nda yaşanan çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak bölgeyi modern bir çehreye kavuşturmak için harekete geçti. Bu kapsamda, Uludağ Milli Parkı Uzun Vadeli Gelişme Planı’nın revizyonu için çalışmalara başlayan Bakanlık, proje kapsamında, tesis işletmecileri ile imar planına aykırılıkları gidermeye yönelik mutabakat imzaladı. Bakanlık, Uludağ’da yaptığı incelemeler neticesinde turistik tesis işletmelerinin büyük bölümünün imar planına aykırı olduğunu gördü. Bakanlık, otellerdeki plana aykırı kısımları, plana uygun hale getirmeye başladı.

7 KAT KAÇAK ÇIKTI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uludağ’da kaçak yapılaşma olan otellerin yeniden belirlenen imar planına uygun hale getirilmesini isterken, bu kapsamda estetiği uymayan derme çatma tesisleri de yıkma kararı aldı. Bakanlık, Ağaoğlu’na 7 bin 662 metrekarelik alan verirken, bunun sadece bin 800 metrekaresini inşaata açtı. Ancak Ağaoğlu, bu alan dışında ayrıca 435 metrekare taban oturumlu 7 katlı kaçak bina inşa etti. Ağaoğlu, bu ihlalin dışında da ayrı ayrı 49 metrekarelik ara alan, 48 metrekarelik sosyal tesis, 68 metrekarelik su deposu ve 110 metrekarelik LPG tankı da yaptırdı.

YIKIMA GİDEN ŞAŞTI KALDI 5 AYRI KISIMDA KAÇAK VAR
Bakanlık, 18 Şubat’ta Bursa’daki Osmangazi Kaymakamlığı’na ilgili yasa kapsamında müracaatta bulundu. Kaymakamlık da söz konusu işgale men kararı verdi. Bu karar doğrultusunda bakanlık ve Osmangazi Kaymakamlığı ekipleri dün saat 14.00’te binayı yıkmak için teslim almaya giderken, Ali Ağaoğlu öğle saatlerinde Bursa 3. İdare Mahkemesi’nden apar topar yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı. Yıkıma gittiklerinde yaşadıkları bu durum, bakanlık yetkililerini de şaşırttı.

Etiketler

Bir yanıt yazın