Yıkılan Morandi Köprüsü’nün Yerine Star Mimarlardan Öneriler

Ağustos ayında çöken ve 43 kişinin ölümüne sebep olan Morandi Köprüsü'nün yeniden yapılması için dünyaca ünlü mimarların öneri getirdiği konuşuluyor.

Cenova’daki yıkılan Morandi köprüsünün yeniden yapılandırılması için kurulan bir ekip, Renzo Piano ve Santiago Calatrava’nın da aralarında bulunduğu dünyaca ünlü mimarların önerilerini inceliyor. Akademisyen, mühendis, mimar, profesyoneller ve şehir yetkililerinden oluşan 7 kişilik bağımsız ekibin 10-20 arasında projeyi inceleyeceği söyleniyor. Cenova Belediye Başkanı Marco Bucci, çalışmaların Aralık ayında başlamasını düşündüklerini söylüyor.

İtalyan Mimar Renzo Piano olayın ardından hızlıca davranarak Morandi Köprüsü’nün yeniden inşa edilmesi için yapılacak çalışmalara katılacağını açıklamıştı. Monocle’ın yaptığı habere göre ise Santiago Calatrava, yeni köprü için iki öneri sunmuş. Biri lineer çelik, diğeri ise balık ağlarından esinlenen kablolu bir köprü.

Yapılan diğer önerilerden birisi ise yıkılan köprünün ayakta kalan parçalarının yeniden değerlendirilmesi üzerine. Star mimarların Cenova’daki yeni bir köprü için önerileri, şehrin kentsel dokusunu yeniden canlandırma fırsatı sunduğu söyleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın