Yıkılan bina sayısına bakıp aldanmayın

Dipnot'un haberine göre Van'da ayakta kalan binaların çoğu hasarlı.

Habere göre,

“Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, deprem sonrası Van’da büyük bir koordinasyon eksikliğinin olduğunu söyledi. Muhçu, “Van’da koordinasyon sorunu vardır. Bunun bedelini de, Van halkı ödemektedir. Bu koordinasyon eksikliğinin giderilmesi temel koşuldur” dedi.

Van’a gelen Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Tekel binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yapılan yerin özellikle seçildiğine dikkat çeken Muhçu, “Basın açıklaması yapacağımız yeri tesadüf seçmedik. Arkamızdaki 80 yıllık bir yapı var. Cumhuriyet döneminin tekel binası. Bu bizim için örnek. Deprem koşullarına uygun yapılar olsaydı can kayıpları olmazdı. Bu bina 5 yıl önce, bir ranta kurban edilmek istendi. Alışveriş merkezi yapılacaktı” diye konuştu.

Muhçu, Van’da ayakta kalması gereken kamu binalarının yerle bir olduğunu belirterek, “Hastaneler, okullar bu yaraları sarma oranizasyonunun olmazsa olmazıydı. Fakat şu anda çadırlarda yapılıyor. Yıkılan bina sayısının azlığına bakarak, aldanmamak gerekiyor. Ayakta kalan binaların çoğu hasarlıdır” dedi. Muhçu, yapılan tesbitlerin de eksik ve yanıltıcı olduğunu söyledi.”

Haberin devamı burada.

Etiketler

Bir yanıt yazın