Yeşillikler İçerisinde Bir Etkinlik Alanı

Spaceworkers tarafından Portekiz’de tasarlanan Pavilion in the Garden, dramatik ve minimalist mimarisiyle yeşillikler içerisinde bir etkinlik alanı.

Fotoğraflar: Fernando Guerra

Portekiz’in Sobrado bölgesinde, Porto’ya oldukça yakın bir mesafede konumlanan Pavilion in the Garden, insanları ağırlamak ve eğlence için mükemmel bir merkez haline gelmek üzere tasarlanmış özel bir etkinlik alanı.

The Pavilion in the Garden basit bir yapı gibi görülmekle beraber barındırma ve eğlendirme için bir sığınak ve odak noktası olarak hizmet veren açık, nispeten hafif bir yapı. Ancak mimarları, bu yapının tasarımında çok fazla kafa yorduklarını söylüyor.

Modernist ve minimalist mimariyi bir araya getiren tasarım, beton ızgara tavanı, yüzeylerin sanatsal kompozisyonu ve cömert genel oranlarıyla basit ancak dramatik bir his veriyor.

Geniş camlar ve kullanılabilir açıklıklar iç ve dış mekanı güzelce birleştirerek iç ve dış mekan arasındaki ilişkinin altını çiziyor.

Kullanılan malzemeler de aynı etkiyi yaratarak ham betonun kaba dokusunu yeşil mermer, metal detaylar ve ahşap işçiliklerinden oluşan unsurlarla harmanlıyor.

İki kapalı hacim servis ve yardımcı alanları içeriyor. Açık ve kapalı unsurların heykelsi kompozisyonu, bütünün geçirgenliğini daha da vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın