Yeşili Kucaklayan “Kai Evi”

Tasarımcılar, zemin kat kullanım alanını azaltarak bahçeyi evin içine dahil ediyor.

Kai Evi, Vietnam’ın Hai Duong kentinde bulunuyor ve 72 metrekarelik bir alana yerleşiyor. Evin sahipleri aynı zamanda evin mimarları. Yeşil mimari, projenin ana odaklarından biri. Bahçeyi ve yeşil alanı yaşam alanına dâhil etme fikri, projenin en önemli noktasını oluşturuyor ve tasarımın önceliğini belirliyor.

Ev, 72 metrekarelik arsa üzerine oturuyor ama zemin kat sadece 46 metrekare alan kaplıyor. Kalan arazi bahçe alanı için ayrılıyor. Cephe kurgusu, çevredeki mimariye göre farklılık gösteriyor. Proje kendi kişiliğini ortaya koyuyor. Ağaçlar doğal olarak soğutma sağlıyor ve yeşili kullanım alanı içerisine kazandırıyor. Geniş bahçe yol ile ev arasında bir perde görevi görerek evin mahremiyetini sağlıyor. Üç katlı ev, üst kotlarda da dinlenmek için rahat ve geniş açık alanlar sunuyor.

Doğal ve rafine edilmemiş tuğla paneller, basit ev mobilyaları, cilalı gri beton zemin ve projede ağırlıklı olarak kullanılan ahşap malzeme birbiriyle uyum gösteriyor. Tuğla duvar karoları, ahşapla birlikte karanlıkta özel bir etki yaratıyor. Proje, oranları ve malzeme kullanımıyla farklı bir duruş sergiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın