Yeşildere’de kentsel dönüşüm atağı başladı

Konak Belediyesi, Yeşildere'nin çehresini değiştirecek çalışmaları başlattı. Projenin gerçekleşmesiyle, bölge modern tesislere, yeşil alanlara, spor ve eğlence merkezlerine, çağdaş konutlara kavuşacak.

İzmir’de Konak Belediyesi Yeşildere Bölgesi’nin çehresini değiştirecek kentsel dönüş projesi için düğmeye bastı. Meclis Üyesi Mimar Mustafa Güner’in hazırladığı, ‘Yeşildere Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi’ mecliste onaylandıktan sonra Yeşildere yepyeni bir görünüme kavuşacak.

İzmir’in çarpık yapılaşmasıyla bilinen, kentin sorunlu alanlarından biri olan Yeşildere için çok kapsamlı bir proje hazırlandığını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, projenin modern tesislerle, yeşil alanlarla, parklarla, spor ve eğlence merkezleriyle, çağdaş konutlarla yeniden şekillendirileceğini söyledi. Başkan Tartan, “Şehrimize yakışmayan, çarpık yapılaşmalara son verilerek, insanca yaşanabilir alanlar oluşturmak yerel yönetimlerin öncelikli görevidir. Yeşildere bölgesinde Meles Çayı kenarında geniş çaplı bir kentsel dönüşüm projesi hazırlandı. Projede bölgede yaşayan sakinlere ve İzmirlilere modern, çok katlı, etrafı yeşilliklerle çevrili yaşam alanı yaratılıyor. Sosyal ve sportif tesislerle proje zenginleştirildi. Daha sağlıklı bir alan oluşturuluyor. Böylece sağlıksız yapılaşmayı kentsel dönüşüm projesiyle İzmirliye kazandırıyoruz” dedi.

ÇARPIKLIĞA SON

Yıllardır kangren haline gelen sıkıntıların aşılması gerektiğine inandığını kaydeden Başkan Tartan, bölgede kentsel dönüşümün şart olduğunu vurguladı şöyle konuştu: “Çarpık yapılaşma sonucunda İzmir gri bir renge dönüştü. Sağlıksız ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırırken vatandaşımıza da yeşil alanı bol, eğlencesi, sporu, konutu içinde barındıran modern yaşam alanları tesis etmeyi planlıyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde İzmir’in yeni cazibe merkezi Yeşildere olacak. Adeta Yeşildere’nin küllerinden cennetten bir köşe yaratacağız.”

‘Yeşildere Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi’, Yeşildere Caddesi, Tepecik Gaziler Caddesi, Gürçeşme Caddesi ve Mustafa Kemal Maskı, Çaldıran Mahallesi ile Buca İlçesi sınırının kesiştiği alanı kapsıyor.

PROJEDE NELER VAR

– Projeye göre gölet ve teleferik su kayağı, balık lokantaları, günü birlik piknik alanları, çok amaçlı kapalı spor salonu ve seyir terasları, su oyunları, su kanallarında kano gezinti alanları ile projelendirilmiş olan bölge, İzmir için de simge ve cazibe merkezi olması planlanıyor

– Yeşildere’nin dere ıslahı yapılması ve aynı zamanda dere yatağı biraz genişletilerek dere duvarlarının yeniden örülmesi

– Dere kenarlarının iki tarafında masalar konularak iş yerleri ve çay bahçeleri, kafe barlar, büfeler yapılması

– Aquapark

– Günü birlik piknik alanları

– Dere kenarına seyir terasları

– Suni duvar şelaleleri

– Tarihi Osmanlı kadırgaları yapılarak, müze olarak halkın ziyaretine açılması

– Kano kanalları

– Yapay gölet yapılarak teleferik su kayağı yapılması

– Balık restoranları

– Genel yapıyı bozmayacak, kentsel dönüşüme uygun 6 bin konut yapılması planlanıyor

Etiketler

Bir yanıt yazın