Yeşil Ev

Atelier Bertiga tarafından tasarlanan Endonezya - Bintaro South Tangerang’deki Verde House, çevresindeki yapılara kıyasla renginden dolayı ayırt edilebilecek nitelikte.

6×15 m boyutlarındaki bu konut bloğu yoğun nüfuslu bir yerleşim bölgesinde yer alıyor. Dolayısıyla, evde geçirilen vakit ve kullanım biçimi özel öneme sahip, bu yüzden ev içinde yaşayanlara konfor hissettiriyor. Bu yerleşimdeki ana fikir şaşırtmalı katlar kullanmak.

Şaşırtmalı katlar yaratmak mekanın kullanımını daha etkin ve bina cephesini de daha manipüle edilebilir yapmış. Bu ev 4 farklı kat seviyesine sahip ancak şaşırtmalı kat fikriyle sadece 2 kat cepheden okunabiliyor. Bu, evin yüksekliğini diğer yapıların yüksekliklerine uyarlanabilir kılıyor. Mimarlar bina kütlesini iç avluyla bölünen şaşırtmalı katlar vasıtasıyla 2’ye bölmüş. Üstelik yeşil alan yaparak, açık alan olarak iç avlu binanın aynı zamanda merkezi olarak hava sirkülasyonunu destekleyerek fonksiyon kazandırılmış. Böylelikle bina kullanıcıları arasında ve onların mekanlarla arasında etkileşim sağlanmış.

Binanın iç avlu işlevi gören merkezi alanının kullanılması, temel olarak binadaki havanın daha iyi olmasına ve bina içindeki hava sirkülasyonunu daha iyi hissedilmesine veya her bir odadan sıcak hava akışının dışarıya doğru hızlanmasına yardımcı olabiliyor.

Bu alanlar aynı zamanda şaşırtmalı katlar nedeniyle binanın her bir cephesinde sosyal etkileşim alanı olarak kullanılıyor. Evin içindeki mekansal düzenleme evi dikeyde 3 bölgeye ayırıyor: evin önündeki servis bölgesi, evin arkasındaki özel alan ve evin 2’nci katı. Ana yatak odası önde daha çok mekâna sahip. Her oda kendi özel alanına sahip.

Binanın renk seçimine göre cephede ağırlıklı olarak siyah ve yeşil kullanılırken, çimentodan kaynaklı gri ton ile hakim olan üçlü bir ton konsepti kullanılmış. Yeşil renk seçimi çevredeki binalardan ayırt edilmesi için birincil renk olarak kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın