Yerli Silikon Vadisi Kurtköy’e Kurulacak

Hükümetin İTÜ'ye Amerika'daki Silikon Vadisi'nin bir benzerinin Türkiye'de nerede kurulması gerektiği ile ilgili hazırlattığı çalışmadan 'şehir içi uygundur' sonucu çıktı. Fakat arsa sıkıntısı nedeniyle merkezin Kurtköy'de kurulmasına karar verildi.

Hükümetin uzun zamandır üzerinde çalıştığı, Amerika’daki Silikon Vadisinin bir benzerini Türkiye’de kurma projesinde somut adımlar atılmaya başlandı. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Amerika gezisinde Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek benzer bir oluşumun Türkiye’de hayata geçirileceğini açıklamasının ardından kurulacak vadinin yeri merak konusu olmuştu.

İTÜ araştırma yaptı

Bu kapsamda vadinin Pendik Kurtköy’de kurulmasına karar verildiği öğrenildi. Türkiye’de hayata geçirilmesi planlanan proje için 8 yıldır çalışmalar yürüten hükümet bu çerçevede, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne kapsamlı bir araştırma yaptırdı. Üniversitenin yaptığı çalışmanın sonucu raporlaştırılarak Başbakan Erdoğan’a sunuldu.

Arsa sıkıntısı var

Çalışma raporunun sonucunda bu merkezin, İstanbul’un merkezinde bir bölgede olması gerektiği sonucu çıkmıştı. Ancak arsa sıkıntısı nedeniyle vadinin Kurtköy’de kurulmasına karar verildi. Bilişim Sanayicileri Derneği Başkanı Kemal Cılız da bu tür teknoloji merkezlerinin şehir içinde kurulmasının ulaşım, üniversiteler ve iş dünyasına yakın olması nedeniyle önemli olduğunu belirterek ‘Bunun çok sağlıklı olmadığına inanıyoruz. Ama şehrin içinde de yer problemi var’ dedi. Kurtköy, geçmişte de konu ile alakalı gündeme gelmişti. Microsoft’un sahibi Bill Gates 2008’de bölgede böyle bir oluşuma destek vereceğini ifade etmişti.

Başbakan Erdoğan son Amerika gezisinde Silikon Vadisi’ni ziyaret ederek benzer bir oluşumun Türkiye’de hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın