Yerinde Dönüşüm

Kartal'da 'Yerinde dönüşüm, yerinde çözüm' ilkesiyle yola çıkan ve Kartal halkının ikamet ettikleri yerde yaşamlarını sürmesini hedefleyerek 'Yerinde dönüşüm projesi' hayata geçirildi.

Kartal’da ‘Yerinde dönüşüm, yerinde çözüm’ ilkesiyle yola çıkan ve Kartal halkının ikamet ettikleri yerde yaşamlarını sürmesini hedefleyerek ‘Yerinde dönüşüm projesini’ hayata geçiren Başkan Altınok Öz’ün rüyası Marmara Depremi’nin 14. yılında Kartal’da gerçekleşti. Öz, ‘Yerinde Dönüşüm, Deprem Dönüşüm ve Kentsel Dönüşüm’ uygulamalarının sürdüğünü ve ileriki dönemlerde de devam edeceğini belirtti Kartal’da vatandaşların haklarını koruyarak yenileşme sürecinde yapılacak çalışmalara destek veren Öz’ün katkıları ile gerçekleşen dönüşüm sürecinde Tüm Emek İş Sitesi’nin kontrollü patlatma sonucu yıkımı gerçekleşti.

Kontrollü yıkım

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kartal Belediyesi’nin ortak çalışmaları ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün girişim ve çabalarıyla Kartal Soğanlık Yeni Mahalle Baltacı Mehmet Paşa Sokak’ta bulunan 12 katlı 6 blok 332 daireden oluşan sitenin 4’ü tek tarafa yatırma yöntemi yerine, olduğu yere çökertme tekniği uygulanarak kontrollü patlatma yöntemiyle yıkımı gerçekleşti.

Gözyaşları ile izlediler

Gerçekleştirilen yıkım sırasında Tüm Emek İş Sitesi’nde yıllardır oturan vatandaşlar patlama anını gözyaşları içerisinde izlediler. Duygu dolu anların ardından Tüm Emek İş Sitesi sakinleri, yıkım törenini yakından izleyen Başkan Öz’e yerinde dönüşüme sunduğu katkılarından dolayı teşekkür etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın