Yerin altına insin – inmesin

ArkiParc 2012'nin ikinci gününde Büyükdere Caddesi'nde trafiğin yerin altına inmesinin kentin çekiciliğini artıracağı konusunda ortak görüş oluştu

Gayrimenkul sektörünün öncüleri Büyükdere Caddesi’nde trafiğin yerin altına indirilmesini istiyor. Habertürk’ün basın sponsorluğunu üstlendiği gayrimenkul zirvesi ArkiParc 2012’nin ikinci gününde İstanbul’un Merkezi İş Alanı (MİA) bölgesi olan ZincirlikuyuMaslak aksının sorunları masaya yatırıldı. Büyükdere II Çalıştayı’nda, caddede yaya sorunu yaşandığına dikkat çekildi ve trafiğin yerin altına inmesinin kentin çekiciliğini artıracağı konusunda ortak görüş oluştu.

GERÇEKLEŞME OLASILIĞI DÜŞÜK
Moderatörlüğünü şehir plancısı Faruk Göksu’nun yaptığı Büyükdere II Çalıştayı’nın konuşmacılarından Dumankaya Yönetim Kurulu üyesi Ali Dumankaya, fikri desteklediğini ama gerçekleşme olasılığını zayıf bulduğunu söyledi. Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, orada yaşayan ve çalışan biri olarak araç trafiğinin yeraltına alınmasını destekledi.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Işık Gökkaya ise “Büyükdere Caddesi’nin yerin altına da alsak üstüne de koysak trafik sorunu çözülmez. Büyükdere Caddesi için planlamayı devletle yapmalıyız. Bana göre Gültepe’de başarılı bir kentsel dönüşüm olmayacak çünkü ortada plan yok” dedi. Oturumda Gültepe’nin, Silivri, Kartal, Basın Ekspres Yolu ve Zincirlikuyu-Maslak hattının Büyükdere Caddesi’ne alternatif olup olamayacağı da tartışıldı. Göksu “Bugün Büyükdere’yi simetrik olarak yan yatırsak ortaya 1 milyon metrekarelik kullanılabilir alan çıkar” dedi.

ŞEHİR KULLANILMAZ OLUR (EMRE AROLAT Mimar)
İstanbul müthiş bir kentsel dönüşümün eşiğinde bulunuyor. Fakat belli bir zaman sonra şehir kullanılamaz hale gelecek. Kentsel dönüşüm 2023’e de damga vuracak.

GOLÜ HAVADAN YİYECEĞİZ (GÖKŞİN ILICALI Argos Yapı Kurucu Ortağı)
Para, ego, duyarlılık ve gusto kaliteyi getirecek fakat kentler ile kır ilişkisi kesilmemeli. Bu büyük sorunlar doğurabilir. Büyük alanlarda hava kalitesi çok önemli, asıl golü havadan yiyebiliriz.

KULLANARAK KORUYALIM (ÖMER İSVAN Servotel Corporation Başkanı)
Yapısal tarihi koruma konusunda endişelerim var. Yapıları restore etmekten çok kullanıma açmak önemli. Asıl önemli olan insanın ve insan kültüründen gelen mirasların korunması.

KURUMSALLAŞMALIYIZ (HAKAN KODAL KREA Gayrimenkul İcra Krl. Bşk.)
İstanbul, New York’u geçecek üne sahip. Birbirimizle rekabet ederek değil, birleşerek 2023’e kadar kentsel dönüşümü tamamlamalıyız. Mutlaka kurumsallaşacağız.

Etiketler

Bir yanıt yazın