Yerel Malzemelerle Yenilenen Bir Kırsal Ev

Yerel Malzemelerle Yenilenen Bir Kırsal Ev

Fransız mimarlık ofisi Anatomies d'Architecture , Fransa'nın Normandiya bölgesindeki Sap-en-Auge'de yüzde yüz yerel malzemeler kullanarak bir kırsal evi yeniledi.


Le Costil adını taşıyan 83 metrekarelik ev, tamamen yerel malzemeler ve geleneksel işçilikle ekolojik inşaat anlayışı gözetilerek yenilenmiş.

Geleneksel tuğla ev sıfır beton, sıfır plastik ve yüzde yüz doğal malzemelerle tasarlanmış.

Tasarım sürecinde ofis “Evlerimizi inşa etme eylemi nasıl yeniden bağlamsallaştırılır? Başka bir deyişle, iklim, coğrafya, tarih, inşa edilmiş miras, yerel malzemeler, bölgesel inşaat teknikleri gibi özellikleri ve kaynakları dikkate alarak yaşam alanımızı topraklarına nasıl yeniden bağlarız?” gibi sorulara cevap aramış.

Stüdyo, evi yenilemek için kenevir yalıtım, ham toprak kaplamalar, yerel kestane ve meşe ağacından yapılmış ahşap çerçeveler gibi malzemeler kullanmış. Temeller akasya kütüklerinden, zeminler ise devşirme ahşap pencerelerden yapılmış.

Evin yenilenmesi iki yıl sürmüş. Bu süre zarfında ofis geleneksel binalara alternatif ve yerel çözümler bulmaya çalışmış.

İki katlı evin zemin katında mutfak, yemek odası, oturma odası ve yatak odası, asma katta ise çalışma odası, banyo ve açık salon tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın