Yerel Kültür ve Geleneklerden İlham: Simba Vision Montessori School

Tanzanya'daki Simba Vision Montessori School, Architectural Pioneering Consultants tarafından geleneksel ve yerel malzemeler kullanılarak tasarlanmış bir okul. Maasai Kabilesi'ne destek amacı güden bu proje, Montessori eğitim ilkelerini benimseyerek çevresel uyum ve inovasyonu bir araya getiriyor.

Fotoğraflar Nadia Christ’e ait.

Architectural Pioneering Consultants Tanzanya’daki okul için yerel malzemeler kullanıyor.

İki katlı okulun blok duvarları var.

Yerel mimarlık ofisi Architectural Pioneering Consultants tarafından Tanzanya kırsalında tasarlanan Simba Vision Montessori School, kesişen blok duvarlar ve sarkan çinko çatı ile karakterize ediliyor.

Basamaklı girişler, iç ve dış mekanlar arasında geçiş alanları olarak işlev görüyor.

Meru Dağı ile Kilimanjaro Dağı arasındaki Ngabobo Köyü’nde yer alan iki katlı okul, geleneksel yarı göçebe yaşam tarzlarını yavaş yavaş daha kalıcı yerleşimlere kaydıran Maasai Kabilelerinin üyelerini desteklemek için var.

Montessori kalıpları binanın düzenini şekillendirdi.

Architectural Pioneering Consultants, proje için Tanzanya’da sağlık, eğitim ve sosyal destek sağlayan ve kar amacı gütmeyen Africa Amini Alama kuruluşu tarafından görevlendirilmiş.

Ofisin tasarımı, resmi öğretimden ziyade uygulamalı öğrenmeyi teşvik eden bir eğitim yöntemi olan Montessori’nin ilkelerinden türetilen 28 mekansal fikir olan Montessori desenlerinden yararlanıyor.

Okulun üzeri çinko bir çatı ile örtülmüş.

Bunlar arasında dokunsal niteliklere sahip yerel malzemelerin kullanılması ve bir binanın çocukların faaliyetlerine göre uyarlanmış birbirine bağlı alanlardan oluşmasının sağlanması yer alıyor.

İç duvarlara saman ve çamur uygulanmış.

“Maasai topluluğu eski kültürel köklere dayanıyor ama aynı zamanda yenilikçiliği ve modernliği de kucaklıyor. İnsanlar dışarıda vakit geçirmeye ve doğayı gözlemlemeye alışkın.”

“Projenin kendisi belirgin bir şekilde modern olmasına ve geleneksel bina tipolojisinden ayrı durmasına rağmen, bu yaşam tarzından çok şey öğrendik.”

Okul elmas şeklindeki pencerelerle delinmiş.

Simba Vision Montessori School, doğu-batı yönünde tasarlanmış.

Duvarları çapraz havalandırma için 45 derecelik açılarla inşa edilmiş ve tutarlı bir iç sıcaklığa sahip sınıflar yaratılmış.

Architectural Pioneering Consultants’ın okulun inşası için üç ilkesi var. Tüm malzemeler mümkün olduğunca az kullanılmış, sahaya yakın bir yerden temin edilmiş ve tüm montaj ve inşaat doğrudan arsa üzerinde gerçekleştirilmiş.

Blok duvarlar, arazide doğal olarak bulunan volkanik kaya ve kumdan oluşurken, çatıda hem güneşlik hem de yağmur suyu toplayıcı görevi gören çinko kullanılmış.

“İnşaat malzemeleri ve yetenekli ustalar kolayca bulunamadığı için inşaat malzemeleri ve yöntemleri büyük önem taşıyordu.”

“Tüm malzeme seçimlerimiz performans açısından maksimum düzeydeydi. Basit çözümler kullanmaya ve mimarinin bileşenleri olarak değerlerini artırmaya çalıştık.”

Simba Vision Montessori School’un iki basamaklı giriş noktası var. Bunlar dış mekan ile planın derinliklerindeki sınıflar arasında geçiş alanları olarak işlev görüyor, koridorlara ihtiyaç duyulmuyor.

Sınıflarda öğrenciler zemini birincil çalışma alanı olarak kullanılıyor.

Bu odaların iç kısımları, Maasai kadınlarından öğrenilen yerel bir teknik olan konfor ve akustiği iyileştirmek için kısmen saman ve çamurla kaplanmış.

Dış cephedeki elmas şeklindeki belirgin pencereler, aynı zamanda “ısı odaları” olarak da işlev gören ve arkalarındaki sınıfları ısıtmak için güneşten gelen ısıyı yakalayan daha küçük öğrenme nişlerine açılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın