Yenişehir’in Kaderi Değişecek

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir’deki kapalı pazaryerinin yerine inşa edilecek belediye yeni hizmet binasının bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi.

Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binası ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yenişehir Semti’nde kapalı pazaryerinin yerine inşa edilecek yeni bina ile ilgili düzenlenen yarışmada birinci gelen ekiple uygulama projelerinin hazırlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Ulusal yarışmayla belirlenen mimari projesinin hazırlayıcısı olan ekip, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve ilgili birim yetkililerine proje detayları ve süresi hakkında bir bilgilendirme sunumu yaptı. Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen toplantıda Mimar Mehmet Ziya İmren ve proje danışmanı Tolga İlter, yeni hizmet binasının proje süreciyle ilgili aşamalar hakkında bilgi verdi.

Uygulama Projeleri konusundaki düşüncelerini Başkan Pekdaş ve ekibiyle paylaşan Mimar Mehmet Ziya İmren, ekonomik, çevreci ve kullanışlı bir bina yapmak istediklerini belirterek; “Kamu yararına bir bina tasarladık. Ekonomik ve işlevsel olmasını göz önünde bulundurarak projelendirdik. Yapılacak hizmet binasıyla çevrenin de görünümü değişecektir” dedi. İmren, 225 günde yeni hizmet binasının tüm uygulama projelerini tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

PROJE EKİBİYLE SÖZLEŞME TAMAM
Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğu toplantıda yeni binanın yapım süreciyle ilgili merak edilen noktalar hakkında proje ekibinden bilgi alan Başkan Pekdaş ise ulusal yarışmayla belirlenen projenin uygulanabilir ve aynı zamanda çok yönlü kullanıma olanak vermesinin inşaat sürecinde büyük avantaj sağlayacağını dile getirdi.

2017 yılı başlarında başlanması planlanan inşaat çalışmalarının Yenişehir-Tepecik bölgesinin çevresel değişimine olumlu katkı koyacağını dile getiren Pekdaş, yeni hizmet binasının adeta bir dinamo görevi göreceğini söyledi. Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edilecek belediye yeni binasının kısa sürede tamamlanacağını belirten Başkan Pekdaş, “Göreve geldiğimizde Konak Belediyesi’ne yeni bir hizmet binası yapmak ilk hedeflerimizden birisi demiştik. Belediyemize bir hizmet binası kazandırdığımız gibi Yenişehir bölgesinin kalkınmasını sağlayabilecek bir prestij bina, bir sembol binayla da bölgenin gelişmesine yönelik çalışmaları da gerçekleştirmek istedik. Sürdürülebilir, modern, yapımı ve bakımı kolay bir bina olsun istedik.

Çok masraf isteyen bir bina olmamasına özen gösterdik. Çünkü biz, kamu kaynağını harcayarak bu hizmet binasını yapacağız. Harcadığımız paranın karşılığını fazlasıyla yerine getirsin. İzmir’in çöküntü alanı olan o bölge kamu olarak oraya gittiğimizde çehresi de değişecektir diye düşündük. Uygulama projelerine hemen başlayalım ve 2017 yılında kazmayı vuralım istiyoruz” dedi.

72 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ
Konak Belediyesi’nin inşa edeceği yeni hizmet binası için “Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması”na 72 proje katılmıştı. Yapılan titiz inceleme sonucunda yarışmanın kazananı jüri üyelerinin oy birliğiyle belirlediği Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul’a ait proje oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın