Yeninin Eskiyi Yansıtması

Kuzey Fransa'da bir manastır Opus 5 mimarlık ekibinin mevcut müzik okuluna cam bir kutu eklemesiyle yeni bir görünüme kavuştu.

kalıntı

Bina birçok dönüşümden geçti; manastırdan önce bir hapishaneye, sonra mahkeme ve sonrasında bir kiliseye dönüştürüldü. En son olarak 1990’da müzik okulu oldu. Son yenileme sürecinde, mimarlar yeni orkestra mekanını eklerken, binanın geçmişini yansıtmasına özellikle dikkat ettiler.

Tasarım sürecine bakıldığında, su ve şehre dönük büyük bir cam kutu mevcut yapının üstüne oturuyor. Yeni yapı mevcut olanı yansıtan yüzeylere sahip cephesiyle eski yapıyla daha da bütünleşiyor. Cephe ayna kaplanmış lamine cam panellerden oluşuyor. Bu arada, beton paneller tarihi duvar yüzeyini takip edecek şekilde kesiliyor. Çapraz bağlantılar içeriden cam panelleri tutarak sürekli bir dış yüzey oluşumunu sağlıyor.

İç mekanda ise, aynalı tavan ve adapte edilebilir mobilyalar ilginç mekanlar meydana getiriyor. Gece olduğunda, iç mekanlar şeffaf cephe ve başarılı aydınlatma sistemi sayesinde görünür hale geliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın