Yeni Tartışmalara Gebe Fikirtepe

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tamamlanan Fikirtepe İmar Planı'nı hazırlanan bir video ile tanıttı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının başından beri alanda verilen emsal değerleri tartışılırken bu süreçte Fikirtepe inşaat sektörünün yoğun ilgisiyle karşılaştı. Arkitera.com olarak Fikirtepe’deki süreci yakından takip ediyoruz. Bölgede inşaat çalışmaları hızla devam ederken dev bir şantiyeye dönüşen Fikirtepe’nin son durumunu fotoğrafladık. Bölgede Anka Yapı’nın Evim Kadıköy projesi dışında henüz inşasına başlanan bir proje görülmezken Fikirtepeliler diğer inşaat alanlarının ruhsat sıkıntısı çektiğini söylüyor. Birçok binanın yıkılarak geniş arazilerin oluşturulduğu görülen alanda gayrimenkul sektörünü canlandıracak büyük projeler için zemin hazırlanmış durumda. 

Fikirtepe’de halihazırda durum böyleyken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da tamamlanan Fikirtepe İmar Planı’nı hazırlanan bir video ile tanıttı. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projesinin yapılması için 2010’da çalışmalara başlayan İBB’den sonra Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un kabulü ile imar planı hazırlığını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sürüncemede kalan dönüşüm projesi için plan hazırlıklarını tamamladı.

Tamamı yıkılarak yeniden inşa edilecek olan bölge için hazırlanan imar planlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eylül 2013’te duyurmuştu. Şimdi de Fikirtepe, Eğitim, Dumlupınar ve Merdivenköy Mahalleleri’nde 1/1000 İmar Planı’nın son halini kesinleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan notları ve yapılan kentsel tasarım çalışmalarını hazırlanan bir video ile tanıttı.

Etiketler

Bir yanıt yazın