Yeni SAF GYO, 1,3 milyar liralık piyasa değeri ile borsada

Yıldız Holding’in gayrimenkul yatırım şirketi olan Sağlam GYO ile Saf Gayrimenkul’ün birleşmesinin ardından yeni SAF GYO, 1,3 milyar liralık piyasa değeri ile İMKB’de gongu yeniden çaldı.

İki şirket geçtiğimiz aylarda güçlerini birleştirme kararı almış ve yeni kurulan şirketin adını SAF GYO olarak duyurmuştu.

İlk projesi Acıbadem’de 182 dönüm arazide inşa edilen Akasya projesinin devamı niteliğindeki alışveriş merkezi olacak şirket, kuvvetli sermaye yapısı paralelinde metropol bölgelerinde yenilikçi ticari ve konut ağırlıklı karma projelerle yatırımlarına devam edecek.

SAF GYO bugün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda düzenlediği Gong töreni ile İMKB’de işleme girdi. Çok sayıda konuğun katılımı ile gerçekleşen törene SAF GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Raif A. Dinçkök, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Özokur ve Rifat Hasan ile İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ev sahipliği yaptı.

Yeni yapılanmada Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Saf Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Ticaret A.Ş’yi Sermaye Piyasası Kurulu’nun 23 Eylül 2011 tarihli onayı ile devraldı. Bu birleşme ile birlikte oluşan yeni şirketin çıkarılmış sermayesi 56 milyon liradan 886.6 milyon liraya yükseldi ve şirket unvanı SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak değiştirildi. Yeni şirketin piyasa değeri, mevcut beher hisse fiyatından hareketle 1.3milyar TL olarak hesaplanıyor. SAF GYO, bu büyüklükle sektördeki ilk 5 GYO şirketi arasında yerini aldı.

Tüm Paydaşlar Bu Sinerjiden Faydalanacak

Birleşme sonrası ortaya çıkan sinerji ile birlikte, SAF GYO hem büyüklük, hem etkinlik hem de karlılık açısından Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklıklarından biri olarak sektördeki konumunu güçlendirdi. Şirket bu birleşme ile bir yandan pazar payını büyütürken, diğer yandan kaynaklarını daha etkin ve verimli bir şekilde kullanarak ölçek ekonomisinden faydalanmayı, daha az maliyetle karlılığını artırmayı ve rekabet avantajı elde ederek tüm paydaşlarını bu sinerjiden yararlandırmayı hedefliyor.

İstanbul’un en prestijli yerlerindeki katma değeri yüksek ofis, konut ve AVM ağırlıklı portföy yapısına sahip SAF GYO, büyüklüğü ve gelir kaynağı açısından çeşitlilik sağlayan bir şirket olarak dikkat çekiyor. Bu yapısı itibariyle SAF GYO, yatırımcılarına, düzenli kira gelirlerine ortak olmanın yanı sıra yenilikçi ve katma değeri yüksek gayrimenkul projelerine de yatırım fırsatları sunmuş olacak.

İMKB’de düzenlenen törende konuşma yapan SAF GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik: “SAF sadece bir gayrimenkul yatırım ortaklığı kelimesiyle ifade edilemez. SAF, şu anda gayrimenkulün pırlantasını inşa ediyor. Hem Anadolu yakasının en büyük ve İstanbul’un en güzel alışveriş merkezini inşa ediyoruz; hem de kente pırlanta kolye olacak kadar değerli bir ek yapıyoruz. İstanbul’da içinde yaşayanlarının çok mutlu olacağı bir site inşa ediyoruz. Bu şirketin ortakları Türkiye’nin en saygın kurumlarıdır. Bu güne kadar gayrimenkul alıcısı ve İstanbul kenti için bir değer yarattık. Bu günden sonra umuyorum ki İMKB’ye girerek ulusal sermaye piyasası için değer yaratacağız. Bir yönüyle de istihdam, sağlayacağımız katma değer ve gelişmişlik adına ülkeme de değer yaratacaktır. Bu değer ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın