Yeni Neslin Barınma Çözümü

Austin Maynard Architects, Melbourne'ün Richmond banliyösünde bulunan bir garajı, cephesinde kırmızı ve mavi camlı tuğlalarla desen oluşturduğu bir eve dönüştürdü.

Brickface adı verilen ev, garaj ve stüdyo daire olarak kullanılmak üzere inşa edilmiş.

Melbourne emlak piyasası o kadar yüksek ki şu an sadece bir ev satın almaya gücü yetmeyecek aynı zamanda da işlerine, okullarına ve çevresine yakın bir yerde kiralanacak uygun fiyatlı yer bulmak için uğraşan bir nesil görüyoruz.

Melbourne’de pek çok ebeveynin keşfettiği bir yöntem var. Birçok ev sahibi, evin arka bahçesine yetişkin çocuklarının üniversite ve erken çalışma sürelerince yaşayabilecekleri ikinci bir ikametgah oluşturuyor. Bu ikinci konutlar Melbourne’un en hareketli ve kültürel banliyölerinin özüne katkıda bulunmaya devam ederken, yetişkin çocuklar için tamamen bağımsız, stüdyo daire haline geliyor, plan yapmalarına ve tasarruf etmelerine olanak sağlıyor.

Proje, zemin katında bulunan bir garajı, birinci katta bulunan, parlak mavi desenli duvarlarıyla bir stüdyo daireyi ve bahçe olarak işlev gören bir çatı terasını kapsıyor.

Mevcut ev ile yeni yapı arasında havuzlu eğlenceli yeni bir alan yer alırken, su kenarında çatı terasına kadar kıvrılan galvanizli çelikten yapılmış uzun sarmal bir merdiven bulunuyor.

İşveren arka bahçenin sonunda yeni bir bina istiyordu. Eski garaj büyüktü, bahçenin tamamına hakimdi ve açık alanlara gölge düşürüyordu. Yeni binanın, daha uzun, daha küçük, daha sıkı ve daha verimli olması arka bahçeyi kullanılabilir seviyeye çıkardı.

Mimarlar zemin katını, garaja ihtiyaç duyulmadığında verimli bir alana uyarlanabilir olacak şekilde yüksek tavanlar ve kolaylıkla değiştirilebilir bir kapıyla tasarladılar.

Havuza uygun bir ortam sağlayan geri dönüşümlü tuğla cepheli bina eğimli bir korkuluğa, kırmızı ve mavi renkleriyle tezat oluşturan camlı tuğlalara ve yuvarlak pencerelere sahip.

Mimarlar bu alışılmadık özelliklerin tasarıma ışık ve gölge, renk ve desen katmasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın