Yeni ile Eski Arasında Melez Bir Proje: Vallirana 47

Vallirana 47, vora tarafından yürütülen ve 2019'da tamamlanan bir yenileme projesi. Vallirana 47, Barselona'da bitişik nizamda bulunan bir apartman.

Yenileme projesi, binadaki 6 konutun 5’inin ve ortak alanların yenilenmesini kapsıyor.

Vallirana 47 oldukça anonim ve gizli bir bina. Değeri herhangi bir tekil kimlik içinde değil, bir dönemin sürekliliğinde saklı.

Mimarlar müşterinin, binayı koruma ve yenileme düşüncesinden yola çıkarak projeyi, daha önce hiç başaramadıkları, yeni ve eski arasında, melez bir seviyeye getirmiş. Binanın kimliğiyle hem sürekli hem de yıkıcı, saygılı ve aynı zamanda eğlenceli bir tavırla çalışmışlar.

Yeni mekânsal bölünmeler, etkileyici bir şekilde var olanla bütünleştirilmiş. Döşeme ve tavanlar, aynı zamanda binanın belleğinin bir kısmını ve yapılan dönüşümleri ifade ederken orijinal alanların düzenini ve hiyerarşisini de gösteriyor.

Binanın atmosferik sürekliliğini sağlayan birçok malzeme ve eleman yeniden kullanılmış. Eklenen her şey bir süreklilikle birbirine bağlı: sırlı karolar, grafik desenler, duvar kağıtları vb. Bu duyusal yaklaşımda o zamanın konut binalarını karakterize eden nitelikler, özellikle bazı kaplamalar ve malzemelerin detayları da sınıflandırılmış.

Vallirana 47, Frame Awards 2020’de “En İyi Küçük Apartman”, Tile of Spain Award 2019’da mansiyon ödülü kazanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın