Yeni fuar alanı ihalesi ekimde

Gaziemir'deki proje için son kamulaştırmanın 9 Eylül'de yapılacağını belirten Başkan Kocaoğlu, inşaat ihalesi için de önümüzdeki ayı işaret etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı ihalesi Ekim ayı içinde çıkabileceklerini açıkladı. Projeyi hazırlayan firmayla 7 Eylül’de tesisatla ilgili sorunun çözümü için toplantı yapılacağını, son parselin kamulaştırmasinin ise 9 Eylül’de tamamlacağını belirten Kocaoğlu, “Eylül sonu, Ekim ayı başında inşaat ihalesine çıkma olasığımız kuvvetli” dedi.

2006’da başladı

Kamulaştırma işlemlerine 2006 yılında başlanan Gaziemir’de yapılacak yeni fuar alanı projesi için geri sayım başladı. Toplam sergi alanı ilk etapta 6 hol ve bir özel sergi alanıyla birlikte 93 bin metrekare olacak. Fuar alanı içinde yemek, eğlence ve diğer ihtiyaçların karşılanması için de sosyal tesisler yeralcak. Açılışlar, gösteriler ve geniş katılımlı etkinlikler için “Arena” olarak adlandırılan 7-8 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak projede toplam yapı için 160 bin metrekarelik alan ayrıldı. Alanda ayrıca simge yapı niteliğinde bir kule de yeralacak. Yeni fuar alanında sergi hollerinin yanı sıra, kokteyl alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik görüşme odaları ve sosyal alanlar da yer alacak.

“7 Eylül’de toplantı var’

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Son 1200 metrekarelik alanın parasını yatıracağız. Proje’nin tesisat bölümünde bir sorun vardı. Tüm ekip ve projenin müellifi 7 Eylül’de toplantı yapacak. Bu sorun da halledilecek. Ekim’de inşaat ihalesine çıkabiliriz” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın