Yeni Ekolojik Eksen: Jialing Pearl Riverside

Sichuan'daki Nanbu, "Chengdu-Chongqing Circle”ın ikinci şehri olarak biliniyor. Binlerce yıldır Jialing Nehri'nin suyu buraya akıyor, her şeyi besliyor. BLVD'nin doğaya saygı duyma ve geleceğe ilerleme ilkesini benimseyen tasarımı, "Jialing Pearl, Brilliant Riverside" konseptini öne çıkarıyor. Şehrin su üzerinde olduğu ve suyun şehirde olduğu Nanbu Shuicheng'i oluşturmak için Jialing Nehri suyunu alana tanıtıyor ve su aktiviteleri için daha yakın ve sezgisel bir deneyim oluşturuyor.

Yeni Kültürel Peyzaj: İyilik Su Gibidir

Efsaneye göre, şehir antik çağda sel suları altında kalmış ve insanlar yaşayamaz hale gelmiş. Dayu’ya sel baskınlarının ortadan kaldırılması emredilmiş.

Nehrin dibini taramış ve geçidi genişletmiş, sonunda suyun düzgün bir şekilde akmasını ve insanların barış içinde yaşamasını sağlamış. Dayu, suyu kontrol etmek için tüm ülkeyi dolaşma sürecinde Nanbu’ya değerli kalıntılar da bırakmış.

Tarih ve kültürü miras almak ve Dayu’nun bilimsel su yönetiminin ruhuna saygı göstermek için, büyük ölçekli parklar ve karakteristik görsel peyzaj kuşakları öncülüğünde, tasarım, Dayu kültürünü tüm alanda birleştiriyor ve Dayu’nun yaşamını her yönüyle gözler önüne seriyor. Nanbu Shuicheng’in entegrasyonu için kültürel bir kartvizit oluşturan sembol haline geliyor.

Eski ve yeni şehir arasındaki görsel bağlantı olarak, bölgedeki nehir sisteminin inşası, şehri kavisli su ile birbirine bağlayan kentsel gelişim hedefini gerçekleştirerek alanın iç kısmı ile bölgedeki su kaynaklarını tamamen bütünleştiriyor, mavi ve yeşil organik olarak iç içe geçiyor. Arazinin taranması ve bitki örtüsü ekilmesiyle birlikte doğal bağlam güçleniyor.

Modern peyzaj mekanlarının inşası, şehrin kalitesini etkili bir şekilde artırıyor ve nihayet Nanbu’da insanların eğlence, gösterim ve festival kutlamaları için özel bir alan yaratıyor.

Orman Peyzaj Tasarım Stratejisi

Sulak alan yapımına odaklanan mevcut sahil şeridi göz önüne alındığında, iç kısımdan nehir kenarı bitki örtüsüne geçiş eksikliği, nehir boyunca güçlü tasarım kuşaklarının ortaya çıkmasına ve peyzaj ekolojisine odaklanılmamasına yol açmış. Yujidao Park projesi ustaca yapılmış.

Doğal peyzajdan yapay peyzaja dönüşümü mükemmel bir şekilde gerçekleştirerek birincil ormanlar, yeniden ağaçlandırma ormanları, yapay plantasyonlar ve karakteristik peyzaj ormanları ile geçiş bölgesi tasarımı tamamlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın