Yeni Bir Yaşam Konsepti İçin Prefabrik Daireler: PolyRoom

Parisli mimarlık ofisi Cutwork, Bouygues Immobilier tarafından geliştirilen yeni bir yaşam konsepti için eksiksiz iç mekâna sahip prefabrik daireler tasarladı. Konut tasarımını yeniden şekillendirmek amacıyla tasarlanan projenin ilk modüler birimi olan "PolyRoom", Mart 2022'ye kadar Paris'te sergilenecek.

Bouygues Immobilier tarafından geliştirilen yeni yaşam konsepti, yaşam alanlarını kiralama, kullanma ve paylaşma biçimimizi basitleştirmeyi kendine amaç ediniyor. Bouygues Immobilier tarafından görevlendirilen Cutwork, günümüzün konut modelini yeniden şekillendirmek için çağdaş evin standart kurallarının ötesinde çok yönlü bir yaşam alanı sunuyor.

Cutwork tarafından tasarlanan ve DMD Modular tarafından üretilen prototip yatak odası modülleri, tüm konut binasını geleneksel inşaat yöntemlerinden çok daha kısa sürede inşa etmek için toplu olarak üretilebiliyor ve üst üste istiflenebiliyor. Bouygues Immobilier, 2025 yılına kadar 2.500 ünite üretimiyle 15 ayrı konut bloğu oluşturmayı planlıyor.

Cutwork ekibi, modüler prefabrik yapıların tasarımdan kullanıma kadar geçen süreyi önemli ölçüde azalttığını dile getiriyor, konut ihtiyacının her geçen gün arttığı şehirlerde büyük bir kolaylık sağlayacağına ve bir sonraki kentsel çağın potansiyel tanımlayıcı bir özelliği olacağına inanıyor.

Geleneksel aile yapısında görülen değişimlerle birlikte Fransız konut modelinin tasarlanma ve inşa edilme şeklini yeniden keşfeden proje, 25 ila 40 yaş arasındaki çalışanların yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı yaşam alanlarına; sosyal olarak bağlantılı bir yaşama erişmesini kolaylaştırmak ve bu nesildeki yaygın yalnızlık hissini azaltmak için tasarlanmış. Birçok hizmeti bünyesinde barındırıyor ve hem kısa hem de uzun süreli konaklamalara imkân veriyor.

Cutwork’ün kurucu ortağı ve mimar Antonin Yuji Maeno, tasarımında Japon konsepti washitsu‘dan ilham almış. Washitsu, geleneksel Japon evlerindeki merkezi odayı tanımlıyor. Önceden tanımlanmış bir amacı olmayan bu mekân, sakinlerin değişen günlük ihtiyaçlarını karşılamak için herhangi bir işleve uyarlanabilir bir alan sunuyor. Tasarım ekibi, washitsu konseptini kullanarak tek bir kullanım için tasarlanmış yatak odası fikrini geliştiriyor ve alanı bir dizi farklı etkinlik için yeniden yapılandırıyor.

Geleneksel yatak odalarında en fazla yer kaplayan unsur olan yatak, Cutwork’ün tasarımında tavana doğru yükselerek diğer etkinlikler için yer açıyor. Kayar bölmeler, akıllı depolama alanları ve çok amaçlı mobilyalar, konut sakinlerine alanı ihtiyaçlarına göre uyarlama esnekliği sağlıyor.

Bununla birlikte tasarımcılar, yükselen konut krizini ele almak için evler inşa ederken, yerel biyoçeşitliliği artırmak için doğayı kentsel gelişmelere yeniden entegre etmenin önemini vurguluyor.

Tasarım, binanın inşa edildiği temel prefabrik üniteye tamamen entegre edilmiş, yoğun şekilde bitkilendirilmiş balkonları, cepheleri ve çatıları barındırıyor. Özenle seçilen ve yerel ekosisteme uyum sağlayan bitki türleri, besin zincirinin her aşamasında kuşları ve biyoçeşitliliği destekliyor ve seçilmiş böcek türlerine yaşama alanı sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın