Yeni Bir Tasarım Yazılımı: Finch

İsveçli mimarlık firması Wallgren Arkitekter ve inşaat şirketi BOX Bygg, verilere dayanarak kat planları kurgulayabilen parametrik bir tasarım uygulaması geliştirdi.

Ekibin Finch adını verdiği tasarım aracı, çalışma alanın kısıtlamalarına ve bir dizi kurala dayanarak alan için en uygun kat planını tasarımcıya sunuyor. Araç, çalışma alanının taşıdığı potansiyellerin ve tasarım önündeki kısıtlamaların sürecin ilk aşamalarında anlaşılmasına yardımcı oluyor.

Wallgren Arkitekter ekibinden Pamela Wallgren, mimarların, herhangi bir Grasshopper veya kodlama bilgisi olmadan da parametrik tasarımın avantajlarından yararlanabilmesi için Finch’i yarattıklarını ifade ediyor.

Finch’i ofisimizde tasarımlarımızı güçlendirmek için kullanıyoruz. Sıkıcı ve tekrar eden görevleri en aza indirerek tasarım çalışmalarına zaman yaratmış oluyoruz.

İki ve üç boyutlu planlar oluşturabilen Finch, 2020 yılında Grasshopper eklentisi olarak piyasaya sürülecek. Ancak bunun öncesinde ekip, yıl içerisinde eklentiyi daha da geliştirmeyi hedefliyor. Yeni parametreler ile binanın yönelişi ve tasarımcının yaklaşımı gibi değişkenler de planlama sürecinde hesaplamalara dahil edilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın