Yeni Bir İfade Biçimi: Nakış

İstanbul Teknik Üniversitesi iç mimarlık öğrencisi Gülden Öner, tasarım fikirlerini ve eleştirilerini nakış ile aktarıyor. Tasarladığı nakışlar için her türlü iplik ve kumaş türünü değerlendiriyor.

“İç mimarlık eğitimim boyunca edindiğim en önemli ilke tasarımınızı, fikrinizi ya da projenizi birilerine aktarırken tek bir ifade ediş biçimi olmadığıdır. Bu düşünce tarzını benimsediğimizde alışılageldik kalıplardan çıkarak;

  • Bu fikri nasıl daha çarpıcı anlatabilirim?
  • Hangi tekniği, materyali kullanabilirim?
  • En iyi aktarım yöntemi nedir? gibi sorular sormaya başlıyoruz.

Bu süreci her projede uygulamanın yaratıcılık ve üretkenlik açısından olumlu olduğunu düşünüyorum. Nakışa, iç mekan tasarımlarımdaki doku, materyal, renk, desen, atmosfer öğelerini daha iyi ifade etmek için başladım. Daha sonra fikirlerimi, eleştirilerimi; kalem, kağıt, çizgi yerine iğne ve iplikle nakışa aktardım. Her türlü kumaş ve iplik türünü değerlendiriyorum. Photoshop ve AutoCAD araçlarını nakış elemanları haline getirdim. Yelpazemi genişleterek daha farklı teknikler de eklemeyi planlıyorum. Bu ifade yöntemi benim için farklı deneyimler yaşayıp daha üretken bir bakış açısına sahip olmamı sağlıyor.”

https://www.instagram.com/guldenonerdesign/

Etiketler

Bir yanıt yazın