Yeni AVM’ye İzin Yok

Şehir merkezlerindeki konumu çok tartışılan, esnaftanda yoğun tepki alan AVM'lere, bundan sonraki dönem için yasak geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bundan böyle AVM'lerin şehir içerisine yapılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

KÜÇÜK ESNAFA AVM MODELİ

Asım Güzelbey, kent merkezlerinde yeni AVM’ler açmak yerine, merkezdeki esnafları AVM’lere benzeyen bir model içerisinde buluşturmayı tercih ettiklerini ifade etti. Güzelbey, Gaziler Caddesi’nde sürdürülen çalışmalardan örnek vererek, “Küçük esnafın yoğunlukta olduğu yerleri cazip hale getirerek, bunları AVM’ye dönüştüreceğiz. Gaziler caddesi’nde bunu yaptık. Bundan sonraki çalışma alanımız Gazi Muhtar Paşa Bulvarı olacak. Böylece AVM’ler ile küçük esnaf arasındaki rekabet gücünüde artıracağız. Benim döneminde kesinlikle şehir merkezinde yeni bir AVM açılmasına izin verilmeyecek” diye konuştu.

GAZİANTEP’İ GEZİN, GÖRÜN!…

Gaziantep’in tarihi özelliği olan bir kent olduğunuda hatırlatan Güzelbey, “Biz insanların Gaziantep’e ticaret yapmak için gelmelerini de istiyoruz. İnsanların kentimizin tarihini, müzelerini, eğlence merkezlerini ve kültürel dokularını görmek, gezmek, güzel yemeklerimizden yemeleri tabi ki güzel. Ancak esnafımızın da ticari anlamda bir şeyler kazanması gerekiyor. Bu açıdan esnafımızın da sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Hem Gaziantepliler hem de komşu illerden gelen insanlar gezinin yanında ticari alış verişi de yapmalılar.” diye konuştu.

STADYUMUN YERİ…

Stadyumun yerinin meydan olarak kalmasını isteyen Güzelbey, Alleben Deresi, Alleben Göleti Erikçe ve Dülük Ormanları için yeni bir takım projelerinin olduğunu, Gaziantep Üniversitesi, Başpınar, Şehreküstü’de köprülü alt geçit projelerinin en kısa zamanda hizmete gireceğini dile getirdi.

BORCUMUZ 5 YIL SONRA BİTER

Gaziantep için görev süresi içinde önemli projelere imza attıklarını anlatan başarılı belediye Başkanı Güzelbey, “Yapacağım işleri hep planlayıp yaparım. Gözümü kestirdiğim işi yaparım. Yoksa o işe girmem. 2014 Mart ayına kadar elimde yol haritam var. Ne kadar borcumuz var ne kadar alacağımız var hepsinin hesabı ve listesi var. Ben görev geldiğimde bu belediyenin 1 milyar 326 milyon dolar borcu vardı. Bizim kurduğumuz sistem ile bu borcumuz yarıya indi. Eğer bu sistem devam ederse 5 yıl sonra belediyenin borcu kalmaz. Her ay TEDAŞ’ın kasasına 8 trilyon elektrik borcu ödüyoruz. Yeni kaynaklar ve imkanlar buluyoruz. Biz tek bir kuruş kredi almıyoruz. Borcumuzdan dolayı hiçbir bankadan kredi çekemiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

BASKETTEKİ BAŞARI

Basketbol’da 20 yıl aradan sonra Gaziantep olarak tekrar 1. Lig’de mücadele vermenin sevindirici olduğunu hatırlatan Güzelbey, bu çerçevede insanların takıma destek olmalarını istedi. Belediyelerin esas görevlerinin salon ve kitle sporlarına destek vermek olduğunu vurgulayan Başkan Güzelbey, “Biz salon sporlarından birisi olan basketbola destek verdik ve 3 yıl içinde amatör ligden BEKO Birinci Ligi’ne çıktık. Bu bir rekor. Bunu Gaziantepli basket severler iyi değerlendirmeliler ve takımlarını tribünlerde yalnız bırakmamalılar.” diye taraftarlardan destek istedi

Etiketler

Bir yanıt yazın