Yemeksepeti.Ofis: Bir Vizyonun Mimari Anatomisi

Yemeksepeti'nin geçtiğimiz yıl Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık ile beraber hayata geçirdiği Yemeksepeti Park ofisi kitaplaştırıldı. Yemeksepeti'nin yıllar içerisindeki dönüşüm hikayesinin sunulduğu kitap YEM Yayın'dan çıktı.

Kitabın tanıtım metni:

Yemeksepeti geçtiğimiz yıl Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık ile beraber yeni ofisi Yemeksepeti Park‘ı hayata geçirmişti. İki şirketin işbirliği ile bu ilham verici ofis, Yemeksepeti.Ofis: Bir Vizyonun Mimari Anatomisi adıyla kitaplaştırıldı.

Yemeksepeti.Ofis: Bir Vizyonun Mimari Anatomisi, içerik açısından bir yandan doğru iş birliğinden doğan sonuçları gösterirken bir yandan da iş yerindeki verimliliğin başarıya olan etkisine yönelik sonuçlarını örnek bir vaka olarak görselleştirildiği bir kitap olarak öne çıkıyor.

YEM Yayın’dan çıkan Yemeksepeti.Ofis: Bir Vizyonun Mimari Anatomisi kitabı, daha önceki klasik mimarlık kitaplarından farklı bir üslup ve tarihsel bir tasarım serüvenine sahip içeriğiyle, türünün ilk örneği olarak dikkat çekiyor.

İşverenden, girişimciye, tasarımcıdan, mimara, yöneticiden, öğrencilere kadar her alandan kişiye ilham verecek kitap, farklı alanlarda başarılı olmuş fakat aynı noktada buluşabilmiş iki şirketin başarılarının iç içe sunulduğu ve iş birliği ile yaratılan dönüşüm hikayesini anlatan bir tasarım ve yapım macerası olarak raflardaki yerini aldı.

Yemeksepeti’nin yıllar içerisindeki dönüşüm hikayesinin sunulduğu bu kitapta bir yandan okuyuculara ufuk açıcı ve tamamen şeffaf tasarım süreci gösterilmek istenirken bir yandan da diğer şirketlere örnek teşkil etmek hedefleniyor. Görsel malzemelerle süslenmiş tasarım odaklı iş birliğinin sonuçlarının sergilendiği kitabın en ilgi çekici özelliği ise, iki kurumdan da projelere doğrudan katkıda bulunmuş çalışanların sürece dair gördüklerini ve yaşadıklarını anlatmış olmaları.

Çalışan odaklı yeni nesil ofislerin Türkiye’deki temsilcilerinden biri olan Yemeksepeti için bu kitap çalışanına verdiği değeri kanıtlar nitelikte. Kurumun başarısı da çalışanların günlük iş ortamındaki stresinden uzaklaşmasını sağlayan yenilikçi ofis ile çalışan verimliliğinin artırılmasından geliyor. Modern toplumlarda çalışanların günün önemli bir bölümünü, hatta evde geçirilen süreden fazlasını ofiste geçirdiklerini söyleyen Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın: ‘Mutlu bir çalışma hayatı için yapılan işi ve mesleğini sevmek yetmiyor, nasıl bir ortamda çalışıldığı da önem taşıyor. Bugün çalışma ortamının çalışan verimliliğini en çok etkileyen faktörler arasında olduğu bir gerçek. Bizim yenilikçi çalışma ortamımız Yemeksepeti Park’ın dönüşüm hikayesini anlatan Yemeksepeti.Ofis: Bir Vizyonun Mimari Anatomisi, eğlenceli ve samimi diliyle diğer mimari kitaplardan farklılaşıyor. Her alandan bireye ilham niteliğindeki kitabımız iki şirketin deneyimlerini birleştirerek ortaya nasıl verimli sonuçlar çıkarabileceğini gösteriyor’ dedi.

Her kurumun bir insan gibi karaktere sahip olduğunu belirten Yemeksepeti Park mimarı Kerem Erginoğlu: “Yemeksepeti Park için genel çalışma prensibimize uygun olarak önce şematik tasarımla başladık. Sonra bina yönetimini kurguladık, ardından da işlev ve estetik üzerine çalıştık. Amaç Yemeksepeti’nin ruhunu yakalamaktı. İşverenle ne kadar yoğun temasımız olursa bu o kadar mümkün oluyor. Birlikte çalışmak ve birlikte bütçe değerlendirmek, her aşamada şeffaf ve işverenle dost olmak kendiliğinden daha fazla yaratıcılık da getiriyor” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın