Yelpaze Köprü

Knight Architects ve AKT II Londra'nın yeni gelişim bölgesi olan Paddington'da "yelpaze gibi" açılıp kapanan bir yaya köprüsü tasarladı.

Londra Paddington’da kanal kenarında bulunan, karma kullanımlı yeni gelişim bölgesindeki hareketli yaya köprüsü Merchant Square’in kalbinde yer alıyor. Yeni gelişim projesi bu ay halka açıldı.

20 metre uzunluğundaki Merchant Meydanı Köprüsü, 5 çelik kirişin hidrolik kriko ile yükseltilmesiyle, yelpaze gibi açılıp kapanabiliyor.


Tasarımda yer alan mimari ekip; Knight Architects 2012 yılında açılan yarışmayı “kinetik strüktür” adlı tasarımları ile kazanmıştı. Strüktür kanaldan botların geçebilmesine uygun şekilde açılacak 5 kirişin, farklı açılarda bir yelpaze gibi konumlanmasını öngören tasarımlarını, AKT II mühendislik firması ile gerçeğe dönüştürmüş oldu.

Karşılıklı ağırlıklar, hidrolik mekanizmaya yardımcı olarak yapının hareket etmesi için gereken enerjiyi azaltıyor. Köprünün korkulukları sağlam ancak son derece saydam bir yapı oluşturmak için üst üste binen çift sıra eğimli paslanmaz çelik çubuktan oluşuyor. Küpeşte, yürüme yüzeyinin ve kenarının mükemmel ve düzgün bir şekilde aydınlatılmasını sağlamak amacıyla düşük enerjili bir LED ışığına da sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın