Yeditepe “Yerlebir” Oldu!

05 Nisan 2012 günü saat 14:00'de Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü ögrencileri "Yerlebir" isimli performansı gercekleştirdiler.

Performans sanatçısı Ninel Çam’in 2-8 Nisan tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi’nde yönettiği ve 11-17 Haziran tarihinde genişletilerek tekrarlanacak olan Body-Movement- Space başlıklı atölyede doğan bu performans, tüm mimarlık bölümü öğrencilerinin katılımıyla mekanları farklı bir perspektiften algılamak arzusuna bir cevap olarak gelişti.

Ögrenciler Workshop’un önemli konularindan biri olan ‘mekan – zemin – yer – yerçekimi – yaşayan toprak – zemin kaplamasi ve materialleri’ gibi konulari Ninel Çam’ın coop.thencanmove© başliği altında topladığı beden ve hareket egzersizleri ile çaliştilar.

Bu çalışmalar sürecinde bedenleri ile farklı zeminlere uzanan ögrenciler, yer ile bir olup, mekanlari alisilmadik bir perspektiften deneyimlediler. Bu şekilde bedenin rutin algı açısı şaşırtılarak yerle bütünleşildi ve mekan icerisindeki hareketlerin gozlem ve dusunce uzerindeki etkisi yerlebir edildi.

“YERLE BiR …
Cok degil.
Bes nefes alimi.
Bes nefes verisi.
Bes derin nefes alisverisi süresince
yere yatip
yeri bütün bedenimle hissedip
kendimi yer sayip
o mekani
belki de cok iyi tanidigim bir mekani
hic görmedigim bir perspektiften yasamak.
Yerlebir ne daha fazla,
ne daha az:
hayata bir bakis acisi daha ekleme sanati. “

Etiketler

Bir yanıt yazın