Yeditepe Üniversitesi-Polin işbirliği sonuçlandı

Polin Su Parkları ve Havuz Sistemleri AŞ ve Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü 2010-2011 öğretim yılı bahar döneminde sanayi-üniversite isbirliği projesi çerçevesinde bir araya geldi.

Şubat 2011 tarihinde baslayan projede, 1. sınıftan bitirme projesine kadar farklı sınıflardaki 22 gönüllü Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Öğrencisi yer aldı.

Proje kapsamında öğrenciler Polin genel merkezde eğitimler aldılar ve Polin teknik ekibi ile bir aquapark gezisi gerçeklestirdiler. Süreç boyunca öğrenciler; Proje Sorumlusu Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Ergin Yetkin ve Polin Proje Ekibi’nden Eyüp İspiroğlu ve Uğur Değirmenci haftalık düzende bir araya geldiler. Proje, 21 Haziran 2011 tarihinde Yeditepe Üniversitesi’ de gerçeklesen ve öğrencilerin tasarımlarını sunduğu Polin-Yeditepe Üniversitesi isbirliği sergisi ile tamamlandı. Ekim 2011tarihinde gerçeklesecek olan ödül töreniyle en basarılı bulunan ilk üç kaydırak tasarımına ödül verilecek.

Polin İnsan Kaynakları ve Organizasyon Gelistirme Müdürü Müge Tolunay Gündoğdu, Yeditepe Üniversitesi ile irtibata geçildiğinde ilk olarak Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Baskanı Yrd.Doç.Dr. Nazan Bora ile tanıstıklarını belirtti. Müge Tolunay Gündoğdu: “Bölüm Baskanı Sayın Yrd.Doç.Dr. Nazan Bora, böyle bir proje içinde olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, tüm sürece aktif destek sağladı. Polin’in tasarım konusunun öğrenciler için oldukça ilginç ve faydalı olacağını vurguladı. Süreç boyunca Yeditepe Üniversitesi tarafında hem proje sorumlularıyla hem öğrencilerle çok güzel bir sinerji yakaladık. Bu keyifli sürecin sonunda ortaya heyecan verici, yaratıcı tasarımlar çıktı.” Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Baskanı Yrd.Doç.Dr. Nazan Bora “Tasarım kriterleri çok ilginç. Adrenalin ve güvenlik. Özellikle adrenalin daha önce verilmemis bir tasarım kriteriydi. Yaratıcılığı ortaya çıkaracak bir proje oldu.” Seklinde görüslerini belirtti. 

Projeye net bir eğitim faydası olarak baktıklarını belirten Yeditepe Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Proje Sorumlusu Öğretim Görevlisi Ergin Yetkin ise, “Sanayi-üniversite projelerinde Öğrencinin gerçek müsteri ile karsı karsıya gelmesi en büyük avantaj. Dıs dünyayı Öğrenciye tanıstırmak anlamında böyle projeleri destekliyoruz. Bu tip projelerle yasam eğitimi veriliyor, öğrenciler mezun olunca bu meslekle nasıl yasayacak, bunu henüz okuldayken deneyimleme fırsatı buluyorlar,” sözleriyle projeye verdikleri önemi vurguladı

Etiketler

Bir yanıt yazın