YDÜ Mimarlık Fakültesi Uygulama Merkezi Kurdu

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Mimarlık fakültesi, eğitiminin 20, yılında ve üniversitemizin 25. yılı kutlamaları içinde "Mimariık-tasanm-planlama Bilim Alanında" bir araştırma merkezi kurdu

DÜ’den yapılan açıklamaya göre, Fakülte olarak Mimarlık Bölümü ile eğitime başlamış, İç Mimarlık Bölümünü kurmuş ve son kurulan Peyzaj Mimarlığı bölümü ile üç bölüm halinde lisans eğitimini yürütülmektedir. Bu lisans eğitimi çalışmaları Mimarlık ve iç Mimarlık bölümlerinde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalanna yansıtarak uzman ve akademisyen yetiştirmek aşamasına gelmiştir. Bu yapı ile fakülte bu araştırma merkezini yürütecek organlara sahiptir.

MİMARLIK-TASARIM-PLANLAMA ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’NİN AMACI

Y.D.Ü. Mimarlık Fakültesi bünyesinde araştırma geliştirme ve uygulama yapmak sonuçLannı uluslararası bilimsel yayında bulunarak duyurmak,Kamu ve özel sektörün gereksinimi olan bilimsel çalışmalar ve her türlü proje planlamada danışmanlık hizmeti sunmak, eğitimde bilimsel ve sanatsal değeri olan çalışmaları organize ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımını sağlamak. Araştırma çalışmalarını lisansüstü eğitimi ile parallel yürütecek öğrencilere danışmanlık yapmak ve projelerinde yardımcı olmak,yaz okulları açarak öğrenci değişimi sisteminden (ERASMUS) yararlanarak uluslararası programlan uygulayarak eğitim yapmak. Açık üniversite statüsünde eğitim organize etmek, bilimsel ve mesleksel kurslar açarak eğitim yapmak ve çalışmaları sertifika ifc değerlendirmek, mimarlık-tasanm-planlama bilim ve sanat alanında çalışmalar yaparak çalışmaların uluslararası nitelikte sUrdürlebilirliğini sağlamak.

Etiketler

Bir yanıt yazın