Yazlık ev tasarımı arayanlara!

Philip Johnson Cam Evi tasarladığında sene 1949'du. Camdan yapılan bir minimal şaheser olan bu ev takip eden yıllarda mimarinin mihenk taşlarından biri olarak bir çok eve ilham verdi.

Artık yaz geldi ve her sene nereye gideceğim diye düşünmekten sıkılanlar artık kendi evlerini bir bir tasarlamaya başladı. Bu hafta İspanya’nın en şairane adalarından biri olan Formentera’da bulunan Home – Office adını taşıyan ve bu amaçla kullanılan ev sizin de ilham alabileceğiniz bir örnek olabilir.

Formentera buğday tarlaları ve olağanüstü deniziyle göz kamaştıran sakin bir ada. Maria Castello Martinez’in mimarlığında yapılan ev 201 metrekare alan üzerine inşa edildi ve geçtiğimiz yaz tamamlandı. Ev Formentera’nın geleneksel evleri göz önüne alınarak ve bulunduğu topoğrafyanın özelliklerini içselleştirerek tasarlandı. Yapı eskiden burada bulunan eski bir kilisenin zemini üzerinde yüksekliyor. Çevrede bulunan ardıçlar ve biberiyelerin dokusu da bu evin ilhamları ve en önemli dekorasyon malzemeleri arasında. Evin güneye bakan cephesi daha kişisel olması açısından korunaklı inşa edilmişken kuzeye bakan cephe 2.5 kilometre uzaklıktan görülebiliyor. Çalışma ve yaşamı alanı ise separatör görevi gören sürmeli kütüphaneler yardımıyla birbirinden ayrılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın