Yazgan’ın 100. Yapısı

Yazgan Tasarım Mimarlık'ın 100. yapısı olan Palas Kampüs, Romanya'nın Yas şehrinde açıldı

Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan, 86.500 m² inşaat alanı ve 54.000 m²’si ofis ve 6.000 m²’si ticari olmak üzere 60.000 m²’lik kiralanabilir alanı ile Romanya’nın en büyük ofis binası olan Palas Kampüs, 25 Nisan 2023 tarihinde Yaş’ta Romanya Başbakanı, Iulius Şirketi Başkanı, ABD’nin Romanya Büyükelçisi, Romanya’nın ABD Büyükelçisi ve Amazon Romanya Genel Müdürü’nün katılımıyla düzenlenen resmi törenle açıldı.

Palas Kampüs’ün en büyük kiracısı, şehirde 2.000’den fazla çalışanı bulunan e-ticaret firması Amazon. Microsoft, Visma Software ve AMD Romania da binada yer alan 13 çok uluslu firmalardan bazıları.

Palas Kampüs, zemin kat ve ilk üç katı bağlantılı, maksimum 6 kata varan 6 bloktan oluşuyor. Kampüs, zemin katta restoranlar, kafeler, süpermarket, fitness salonu, tıp merkezi ve servis alanı içeren entegre bir karma proje olarak tasarlanmış.

Palas Kampüsü, yeşil binalar için geçerli olan en yüksek sürdürülebilirlik standartları ilkelerine uygun olarak inşa edilmiştir ve Romanya’da iki yeşil sertifika sürecinde olan tek proje:

– EDGE (Daha Fazla Verimlilik için Tasarımda Mükemmellik)
– LEED Platinyum (Enerji ve Çevre Tasarımında Liderlik)

Dördüncü katta yeşil teraslar yer almaktadır. Palas Kampüs ayrıca çatıya monte edilmiş 500 kWp kurulu güce sahip 1.200’ün üzerinde fotovoltaik panelden yararlanmaktadır.

Palas Kampüs’teki sürdürülebilirliği destekleyen diğer yeşil unsurlar şunlardır:

– 4.500 metrekareden fazla yeşil alan
– 200’den fazla dikilmiş ağaç ve 7.000’den fazla çalı
– yaklaşık 650 metrelik bisiklet parkurları
– yaklaşık 500 bisiklet park alanı
– elektrikli otomobiller için 16 şarj istasyonu

Etiketler

Bir yanıt yazın