Yassıada’da Cami de Yapılacak

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “demokrasi adası yapacağız” dediği Yassıada plan değişikliği askıya çıktı. Yapılan değişiklikle ilk plana göre inşaat alanı arttırılan Yassıadada cami yapılmasının önü de açıldı.

Başbakan Erdoğan’ın “demokrasi adası yapacağız” sözleriyle işaretlerini verdiği ve ilk planları 3 Mayıs’ta askıya çıkan Yassıada ile ilgili yeni plan değişikliği askıya çıktı. İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Yassıadaya ait onayladığı 1/5000 Öleçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatında ada bütünüyle yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu plan notlarına eklenen dini tesis alanı ile adada cami de yapılabilecek.

Ilk planda 0.65 emsal verilen Yassıadada yeni plan tadilatıyla verilen emsal değeri 0.30’a düşürüldü. Emsal değerleri düşürülmesine rağmen ilk planda inşaat alanı dışında tutulan ve iskele ve kayalık fonksiyonunu korunacağı beliritilen kısımlar da 0.30 emsalle imara açıldı. Söz konusu bölümlere kültür tesisi fonksiyonları getirildi.

Doğal ve kültürel sit alanı olan ancak Başbakan’ın emriyle imara açılan Yassıada ile ilgili yaz aylarında İstanbul halkı ve Adalılar Adalar Forumu çağrısıyla motorlarla Yassıadada tur düzenlemişti. Burada yapılan eylem ve okunan açıklamada “bırakın Yassıada ıssız kalsın” denilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın