Yaşar’lı öğrencilerden EXPO için özel tasarım

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ikinci sınıf öğrencileri İzmir'in adaylık sürecine katkı sağlayacak çeşitli mimari projeler geliştirmeye devam ediyor.

Kentin gündeminde yer alan EXPO 2020’ye büyük önem veren Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri adaylık sürecine katkı sağlayacak mimari proje geliştirdi. Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tevfik Balcıoğlu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlileri Sergio Taddonio, Çınar Bilgin ve Hande Balçu’nun katkılarıyla tasarım yapan öğrenciler İzmir’de projelerini gerçekleştirebilecekleri uygun yerleri de araştırıp çeşitli önerilerde bulundu.

Çeşitli Alanlar

Öğrencilerin iletişim ve bilgilendirme alanlarının yanı sıra sergi alanları, kafe, restoran, hediye ve kitap satışı ile açık ve kapalı bekleme alanları da tasarladıklarını belirten Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, “Öğrencilerimiz İzmir EXPO 2020’nin ana teması olan “Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar/ Herkes İçin Sağlık” konusunu esas alarak ve İzmirimizin değerlerinden de esinlenerek oluşturdukları tasarımlarını sundular. Birbirinden başarılı tasarımlara imza atarken İzmirimizi ilgilendiren böyle güncel bir konu üzerinde çalışmaktan dolayı da çok mutlu oldular” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın