“Yarışmayla Yap”ılıyor: Kadirli Belediyesi Hizmet Binası

"Yarışmayla Yap" açılan yarışmaların uygulama aşamalarını takip ediyor. 20 Ekim 2009'da sonuçlanan Kadirli Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması şantiye aşamasında.

1 Ağustos 2009 tarihinde açılan yarışma, 20 Ekim 2009 tarihinde sonuçlanmıştı.

Yarışmayı kazanan İkiartıbir Mimarlık ekibi proje sürecini şu şekilde aktarıyor:

“7 Haziran 2010’da belediyeyle uygulama projeleri için hizmet alımı sözleşmesi imzaladı. Kesin projeye yönelik çalışmalar sırasında belediye hizmet birimleri bölümünde küçük revizyonlar yapıldı. Yarışma projesinde düz zeminli olarak çözülen çok amaçlı salon bu süreçte basamaklı oturma düzenine göre düzenlendi. Bunun dışında yarışma programındaki her şey aynen uygulama projesine aktarıldı.

Uygulama projeleri 60 günde teslim edildi. Proje teslim edildikten sonra Kadirli Belediyesi kredi almak için İller Bankası’na başvurdu, projeyi inceleyen Adana İller Bankası özellikle mühendislik projelerine yönelik çeşitli revizyonlar istedi. Bu süreçten sonra proje Ankara İller Bankası’na gönderildi, son kontroller yapıldıktan sonra kredi alınabildi. 27 Mart 2012 tarihinde inşaat ihalesi yapıldı. Müteahhit firma 4 Nisan 2012’de inşaata başladı. İşin süresi 450 gün olan inşaatın haziran ayında bitmesi planlanıyor. İhalenin yapılması ve uygulamanın kontrolü Adana İller Bankası tarafından yürütmektedir.”

1. Ödül, Kadirli Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi Ulusal Mimari Proje Yarışması

Etiketler

Bir yanıt yazın