Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor

2014 yarışmaları masaya yatırılıyor: 1. Ödüller ve Açık çağrı kazananları projelerini sunuyor, yarışmalardaki sorunlar konuşuluyor, 2014'te inşaatı tamamlanan yarışma projeleri tüm süreciyle anlatılıyor...

Arkitera Mimarlık Merkezi, Seranit Grup sponsorluğundaki Yarışmayla Yap projesi kapsamında 21 Mart 2015 tarihinde Yarışmayla Yap’ılan bir yapı olan İstanbul Deniz Müzesi’nde, “Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2015” isimli bir etkinlik düzenliyor.

Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor, Türkiye’de Kamu İhale Kurumu ve/veya Mimarlar Odası yönetmeliği kurallarına uygun olarak açılan yarışmaların masaya yatırılacağı, yoğun bir programdan oluşuyor.

Peki Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2015’te neler konuşulacak? Program; sunum, panel, atölye çalışması ve plaket töreni gibi farklı formatlardaki etkinlik araçlarından oluşuyor. Programın büyük bir kısmını geçtiğimiz yılda açılan yarışmalar oluşturacak. 2014 yılında açılan ve sonuçlanan 12 yarışmanın birincisi projesini sunacak. Ayrıca yapılan açık çağrı ile, bu 12 yarışmaya proje teslim eden müellifler, diskalifiye edilmemişler ise, projelerini sunmak için başvurabilecek. 2014 yılı yarışmalarının her biri için en az 1 asli jüri üyesinin katılımıyla oluşturulan seçici kurul ise sunum yapacakları belirleyecek.

2014 yılında yarışma açan idareler ve yarışmaların jüri başkanları da süreçle ilgili konuşacak. O yıl yarışma açan kurumlar bir plaket ile ödüllendirilecek.

Yarışmalar ve inovasyon ise etkinliğin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Konuyla ilgili ön araştırmalar, buluşmada gündeme taşınmak üzere hazırlanacak.

2014 yarışmaları ödül grubu projeleri, yarışmaya sundukları hali ile sergilenecek. Sergide ayrıca Yarışmayla Yap’ılan ve tamamlanan yapıların oluşturduğu bir bölüm de olacak.

Kayıt için arkitera.com, yarismaylayap.com web sitelerinden ve @yarismaylayap sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yapılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın