Yarışmayla Yapanlar Buluştu

Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor etkinliğinin 3.sü 1 Nisan 2017 Cumartesi günü Kaleseramik Binası, Dr İbrahim Bodur Konferans Salonu’nda kalabalık bir mimar grubunun katılımıyla yapıldı.

3 bölümden oluşan etkinlikte; öğleden önceki programda 2016 yarışmalarına ve yarışmayla yapılan projelere öğleden sonraki programda ise yarışmalar ortamının öne çıkan tartışma konularına odaklanıldı.

Program 2016 senesinde açılan yarışmalarda birincilik ödülü alan 16 adet projenin, müellifleri tarafından sunulmasıyla başladı. Proje müellifleri tasarım süreçlerini ve yarışma sonrası süreçte gelinen noktayı detaylı olarak anlattı. Toplantının bu bölümü, Yarışmayla Yap ekibinden Elif Demiroğlu’nun 2016 senesinde açılan yarışmaları hem kendi aralarında hem de 2000-2017 yılı arasında açılmış olan tüm yarışmalar ile karşılaştıran istatistiksel sunumu ile son buldu. 

Birinci bölümdeki sunumların detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Programın ikinci bölümünde yarışmayla yapılan ve 2016 yılında uygulamaları tamamlanan projelerin mimarları; tasarımdan uygulamaya, yarışmalarda geçirdikleri süreçleri anlattılar. Bu bölümde 4 projenin sunumu yapıldı. Öğle arasının ardından Ömer Yılmaz, Yarışmayla Yap projesini ve projenin başlangıcından bu yana yaptıkları çalışmaları anlattı. Yılmaz’ın sunumunu Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ın, Lüleburgaz’da yarışmayla yapılan projelerden ve gelecekte yapılması planlanan projelerden bahsettiği sunumu takip etti.

Üçüncü bölümde, tasarımdan çok farklı bir uygulamayla hayata geçen yarışma projelerinin müellifi olan mimarlar, bu değişimlerin nedenlerinden bahsetti. Bu bölümde 3 projenin sunumu yapıldı. Etkinliğin son sunumunu yapan Sıddık Güvendi, yarışma projelerine hazırlık deneyimlerinden bahsetti.

İkinci ve üçüncü bölümde yapılan sunumların detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik, sunumlardan sonra, Devrim Çimen’in moderatörlüğünde yapılan forumla son buldu. Forumda konuşulan konular arasında şu başlıklar vardı:

  • Yarışmayla Yap projesinin sürdürülebilirliği
  • Mimarlar Odası’nın Türkiye yarışmalar alanındaki yeri ve ve bu alana katkısıyarışm
  • Son dönem yarışmalarına katılımları yüksek olan genç mimarların geçmiş dönemlerde katılan yarışmacılarla aralarındaki yaklaşım farkları
  • Katılımcıların yarışma süreçlerindeki, iş alma, ödül kazanma ve mesleki gelişim gibi konularda birbirleriyle farklılaşan yaklaşımları

Etkinlikte yapılan tüm sunumları Yarışmayla Yap Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın