Yarı Saydam Bir Bahçe Evi

Belçikalı mimar Indra Janda, Belçika'daki çiftlik evinin arazisine polikarbonat levha ile kaplı yarı saydam bir bahçe evi tasarladı.

Atelier Janda Vanderghote’un kurucu ortağı olan Indra Janda, bahçe evini yıkılmak üzere olan eski bir binanın yerine tasarladı.

Belçika’nın kuzeyindeki çiftlik evinin bahçesinde yer alan, Garden Room olarak adlandırılan bina, yemek yemek, dinlenmek için kullanılıyor.

Beyaz polikarbonat levhalar, küçük ahşap çerçeveli yapının duvarlarını ve eğimli çatısını kaplıyor. Mimarın ve ailesinin kendisinin keserek ürettiği kare şeklindeki levhalar üst üste binerek bir sürüngenin pullu derisini andırıyor.

“Yarı şeffaf malzeme, yazın ve kışın, günden geceye tamamen farklı, güzel bir his veriyor.”

Malzemenin etkisini artırmak için binada diğer mimari detaylar minimumda tutulmuş. Pencere açıklıkları çerçevesiz ve giriş kapısı da polikarbonat ile kaplı. Çatının kenarı da aşağıdaki duvarlarla aynı hizada.

Bina, mülkü oluşturan dört binadan biri ve küçük bir avluyu tamamlıyor. Diğer binalardan birisi, yine Janda’nın yenilediği ahır.

Tuğla kaplı binanın zemini yenilenmiş, duvarları kara tahta boyası ile boyanmış ve kiremitle kaplı çatısına yeni bir destek strüktür eklenmiş. Yenilenen binanın içerisinde sauna, soyunma odası, duş ve tuvalet bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın