Yapı ve Teknoloji Serisi Başlıyor

Dijital dönüşüm, verimlilik artışı ve tasarruf vaat ediyor ancak günümüzde bu konularda bilgi yetersizliğinden kaynaklanan bir karışıklık var. Arkitera ve Dizer.io, üreticilere ve yapı firmalarına dijital dönüşümü şeffaf bir biçimde anlatmak için Yapı ve Teknoloji Serisi’ni başlatıyor.

Vaka çalışmaları ile faydayı deneyimlerini sağlayarak, dijital dönüşümü anlatarak üreticilerin ve yapı firmalarının bu dönüşüme duydukları ihtiyacı belirlemelerinde yardımcı olmayı hedefliyor.

Yapı Sektöründe Değişim Yaratacak Teknolojiler ve Uygulama alanları

İleri Yapı Malzemeleri
Yapı alanında kullanılan geleneksel malzemelerin üzerine yeni üretim teknikleri ile özellikler eklenerek, dayanıklılık, ağırlık ve performansı yüksek yapı malzemeler ve üretim süreçleri.

Yapı Bilgi Modellemesi
Yapı bilgi modelleme (BIM), yapı ile ilgili maliyet, malzeme, fiziksel çevresi, geometrisi, biçimi gibi verilerden oluşan üç boyutlu bir model meydana getirilme süreçleri.

Üreticiler için Dijital İkiz ve BIM Süreçleri
Bir ürün modelinin standartlaştırılmış çizim verilerinin bulunmasıyla tasarım sürecini hızlandıran paydaşlar arası eş zamanlı çalışmayı kolaylaştırıp revizyon sürecini kısaltan çalışma süreçleri.

Şantiye ve Fabrikalarda Yapay Zeka Kullanımları
Yapay zeka görüntü işleme teknolojisi ile şantiye ve üretici firmalara destek güç olarak geliyor. İş makinelerinden ekibin denetim ve çalışma süreçlerine kadar para israfını durdurmaya yardımcı oluyor.

Dizer IO Hakkında

ODTÜ TEKNOKENT’te kurulmuş resmi bir AR-GE şirketi olan Dijital İnovasyon ve Yapı Teknolojileri A.Ş., yapı sektörü için üniversite ve sanayi işbirliği kapsamında yüksek teknoloji geliştiriyor. Şu anda Dizer.io markası ile yapı ve üreticiler için yapay zeka servisleri üretiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın