Yapı Tasarım Yarışması 2021 Kolokyumu

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS) 2021 yılında ikincisini düzenlediği ve kazanan projelerin 7 Temmuz 2021 tarihinde ilan edildiği Yapı Tasarım Yarışması’nın kolokyumu 6 Ağustos 2021 Cuma günü saat 18.00-20.00 aralığında çevrim içi olarak gerçekleşti.

Yarışma jürisi ve yarışmacıların bir araya geleceği kolokyumda, 2021 yılı yarışma süreci değerlendiridi ve akılda kalan sorular cevaplandı.

Yapı Tasarım Yarışması 2021’in oluşturduğu kültürel tartışma ortamını tüm yarışmacılar, mimarlar ve ilgilenenler ile paylaşmak amacıyla düzenlenen ve yarışma süreci ile sonuçlarının değerlendirildiği kolokyumda Jüri Üyeleri Ahmet TERCAN, Dürrin SÜER, Nurbin PAKER, Oğuz Cem ÇELİK ve Tomris AKIN’ın yanı sıra soru ve yorumlarıyla toplantıya katkı koymak isteyen yarışmacılar söz aldı.

Kolokyumun kaydına videodan ulaşılabilir:

Yapı Tasarım Yarışması 2021 Hakkında

2021 yılında “Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar” teması altında atıl alanları işlevlendirmeyi hedefleyen yarışmaya, öğrenci ve profesyonel kategorilerinde toplam 96 proje başvurdu. Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 14 proje ödüle layık görülürken, projeler toplamda 295 bin TL ile ödüllendirildi.

Profesyonel kategoride 41, öğrenci kategorisinde 55 olmak üzere, 96 başvurunun incelendiği yarışmanın kazananları açıklandı. Toplam 205 bin TL’lik ödülün sahiplerini bulduğu profesyonel kategoride, birincilik ipini Dilara DEMİRALP ve Uğur İMAMOĞLU ikilisinin, deniz kıyısında konumlanan tekil strüktürlerin yerle ve birbiriyle kurduğu ilişkiyle öne çıkan Ekoton projesi göğüsledi. İkincilik ödülü, Aslı ERDEM, Merve Nur BAŞER ve Fatma Zeyneb ÖNSİPER’in, farklı organizmalar için yaşam alanları sağlama ve doğayı içinde bulundurabilme potansiyeli taşıyan Concrete Jungle projesine gitti. Kategorinin üçüncülük ödülü, Efecan KUYUSUZ, Volkan KAYA, Metin Ali LİMAN, Mustafa Tayyip KAYNAR ve Bayram ALTINDAĞ’ın, atıl durumda kalan su kulelerinin yeniden işlevlendirilmesine odaklanan Temas projesinin oldu. Kentsel Arayüz DAM, Katmekân, Cubetopia ve Duyusal Beton projeleri ise kategorinin Eşdeğer Mansiyon ödüllerini almaya hak kazandı.

Toplam 90 bin TL tutarında ödülün dağıtıldığı öğrenci kategorisinde ise, Melis Beril YEMİŞÇİ, Melis PINAREL ve Dilşad KURDAK’ın, eğlenceli ve dinamik tasarım fikri ile rakiplerinden sıyrılan Beton Motus projesi birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik koltuğuna, bitkileri tasarıma dahil ederek getirdiği çözümle fark yaratan Ningen projesiyle Yeliz KAYA, Furkan Berke ÇİLESİZOĞLU, İlayda ÖMER ve Kurtuluş ATASEVER oturdu. Kategorinin üçüncülük ödülü, Mertcan DEMİRHAN, Umut Can KORKMAZ, Emil ALİYEV ve Yusuf ÇOŞAN’ın, su sorununa, betonun öne çıktığı tasarımıyla çözüm arayan Sarnıç isimli projesine gitti. Öte yandan, Küf- Beton, Paraboloid Kenet Kavuşma, Döngü ve PAR-KUR projeleri Eşdeğer Mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Yapı Tasarım Yarışması ve ödül alan projelerle ilgili ayrıntılı bilgiye www.yapitasarimyarismasi.com adresinden ulaşılabiliyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın