YAP 2017 Kazananı Açıklandı

MOMA PS1'ın "Young Architects Program"ının kazananı belli oldu.

Müzenin avlusunda yılda bir yapılan müzik etkinliği “MOMA PS1: Warm Up” için geçici strüktürler inşa eden, bir yandan da genç mimarlık stüdyolarının deneysel işlerinin hayata geçmesini sağlayan Young Architects Program/ Genç Mimarlar Programı’nın bu seneki kazananı Jenny Sabin Studio oldu.

Aydınlıkta ışığı tutup karanlıkta parlayan, geri dönüştürülmüş kumaşlarla tasarlanan üst örtü Haziran 2017’de açılacak. Bu sene 18.si düzenlenen yarışma her sene genç mimarları MOMA PS1’ın avlusuna; özgün, yere ait, yeterli gölge ve oturma alanı sağlayan tasarımlar üretmeleri için davet ediyor.

Jenny Sabin Studio’nun tasarımı “Lumen”, mimarların malzeme teknolojisi üzerine çalışmalarından doğmuş. Sabin’in öncelikle Nike için ürettiği, güneş ışığını emen, toplayan ve sonradan parlayarak geri veren esnek kumaş; aynı zamanda geçenlerin gölgelerini de yakalıyor. Dijital olarak 3 boyutlu dokunacak yüksek teknolojili malzeme, yerleşeceği avlunun beton duvarlarına sabitlenip geriliyor ve 3 adet yüksek çelik strüktürle destekleniyor.  Üst örtünün gündüz ve gece deneyiminin birbirinden farklı olacağını söyleyen Sabin, aynı zamanda Cornell Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin yönetici kadrosunda görev alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın