Yangında Hasar Gören Mackintosh Kütüphanesi için 5 Mimarlık Ofisi Yarışıyor

Mayıs ayında meydana gelen yangından sonra, Glasgow School of Art'ın Mackintosh Binası Restorasyonu için 5 aday mimarlık firmasının isimleri açıklandı: Avanti Architects, John McAslan + Partners, LDN Architects LLP, Page / Park Architects ve Purcell.

Dünyaca ünlü kütüphane, Mackintosh geçtiğimiz sene içerisinde çıkan yangında büyük zarar görmüş, ama itfaiyecilerin çabaları sayesinde binanın büyük bir kısmı kurtarılmıştı. Mackintosh’un eski ihtişamını kazanması için milyonlarca pound ayrıldı ve şimdi seçilen 5 firmadan detaylı planlar ve sunumlar yapması bekleniyor. Bir ay içerisinde kazanan ofis açıklanacak.

Restorasyon projesinin müdürü Liz Davidson “5 aday da son teknolojiyi kullanma, iyi işçilik konusunda ve tarihi binalarda büyük restorasyon projelerinde çok deneyimli. Mackintosh başyapıtı için gerekli olan deneyim ve uzmanlık her birinde var, biz sadece projeye detaylı yaklaşımlarını merak ediyoruz şu an.” dedi.

Londra merkezli Avanti Architects’in portfolyosunda; Liverpool Üniversitesi’ndeki Alfred Waterhouse’ın 1887 tarihli Victoria Binası’nın yeniden işlevlendirilmesi ile Morecambe’daki Art Deco Midland Oteli’nin restorasyonu projeleri bulunuyor.

John McAslan + Partners ise 2007 yılında Nortampton’daki Charles Rennie Mackintosh’un 78 Derngate binasının restorasyon projesini üstlenmişti. Aynı zamanda Erich Mendelsohn ve Serge Chermayeff’in De La Warr Pavyonu’nu da restore etmişti. Son dönemlerde ise Londra’daki King’s Cross İstasyonu projesi ile anılıyor.

Edinburgh ve Forres merkezli LDN Architects LLP, Sir Walter Scott’ın Abbotsford Evi, Strathpeffer Spa Pavyonu ve Augustus Abbey Kalesi projeleri ile tanınıyor.

Son dönemde Royal Tiyatrosu’nu genişletme projesini tamamlayan Page / Park ArchitectsGlasgow Çağdaş Sanat Merkezi’ni geliştirmiş ve Mackintosh’un Herald Binası’nı mimarlık ve tasarım merkezine dönüştürmüştü.

İlngiltere ve Hong Kong merkezli Purcell ise 1841 Merkez Polis İstayonu, Kew Sarayı, Knowle Evi, Chatham’da the School of Art ve İskoçya’da Ulusal Madencilik Müzesi projelerinde yer aldı. 

İyi olan kazansın diyelim.

Etiketler

Bir yanıt yazın