“Yalova’nın Güzelliğini Bozmadan İmar Faaliyetlerini Yapmak Gerekir”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Yalova Belediyesi'ni ziyaret etti. Valilikten Belediye Başkanlığı'na yürüyerek geçişi sırasında kendisini bekleyen halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti.

Yalova Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, belediye başkanlarının şehirlerin gerçek sahipleri olduğunu kaydederek, “Valiler ve diğer kamu yönetimleri tayinle gelir ve giderler, ama başkanlar o şehirde oturan, yaşayan insanlardır genellikle. Onun için süreklilik açısından sizin faaliyetleriniz çok daha önemli” dedi.

“BELEDİYELER BAŞARILI İSE ORALARIN GELECEĞİ DAHA PARLAKTIR”

Belediyeyi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Gül, bir beldenin yaşanabilir olmasını sağlayan imar, altyapı ve çevre düzenlemelerini belediyelerin yaptığına dikkat çekerek, “Belediyeler halka hizmette başarılı ise oraların geleceği daha parlaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Burası tabii güzelliğiyle maruf bir yer. Dolayısıyla bu güzelliği bozmadan hatta zenginleştirerek Yalova’yı imar faaliyetlerini yapmak gerekir. Muhakkak ki nüfus arttıkça ona göre imar faaliyetleri çıkacaktır. Ama bunları ne kadar bilgili, vizyonlu gerçekleştirirseniz şehrinizin geleceğini o kadar güvence altına alırsınız. Onun için belediye başkanlarının sorumluluğu çok yüksek.”

ŞEHRİN GELİŞMESİNDE BELEDİYELERİN ROLÜ

Belediye başkanlarının şehirlerin gerçek sahipleri olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Valiler ve diğer kamu yönetimleri tayinle gelir ve giderler ama başkanlar o şehirde oturan, yaşayan insanlardır genellikle. Onun için süreklilik açısından sizin faaliyetleriniz çok daha önemli. Bunu bütün başkanlara söylüyorum. Şehrin gelişmesi ve geleceğinin iyi olması, tamamen belediyelerin takip edeceği politikalarla ilgili bir şeydir. Onun için ne kadar bilgili insan çalıştırırsanız, ne kadar çok uzmanların bilgisine başvurursanız avantajınız o kadar çok. Üniversite ve iş bilen insan bulabilirsiniz çevrenizde. Onlardan ne kadar çok faydalanırsanız o kadar da çok iyi hizmet edersiniz” dedi.

220 ÖĞRENCİYE BURS

Belediye Başkanı Koçal ise yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti anısına 220 öğrenciye burs verme kararı aldıklarını söyledi.

YALOVA MERKEZ CAMİSİ’NDE CUMA NAMAZI

Daha sonra, Cuma Namazını Yalova Merkez Camisi’nde kılan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından camide incelemelerde bulundu.

Etiketler

Bir yanıt yazın