Yalovalılar’a iyi haber: Depolama tesisi Yalova’ya yapılmayacak

Yalova'nın Taşköprü beldesine kimyasal depolama tesislerinin inşa edilmeyeceği açıklandı.

Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’ne bağlı Taşköprü beldesine Hollandalı firma Vopak tarafından kurulması planlanan kimyasal depolama tesislerine tepkiler devam ederken, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, “Kendisi bilgisi ve talimatının olmadığını söyledi. O halde bu zehir depolaması buraya yapılmayacak” dedi.

Eski Elyaf Akrilik İplik fabrikasının bulunduğu 26 hektarlık alanda inşa edilecek kimyasal depolama tesisiyle ilgili firma Vopak konusunda, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Gülsen Büker, geçtiğimiz günlerde Ak Parti Yalova Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Temel Coşkun’a görüşlerini sordu.

CHP İlçe Başkanı Büker’e hassasiyetinden ötürü teşekkür eden Temel Coşkun, Marmara Depremi’ne de vurgu yaparak şunları söyledi:
“17 Ağustos’a girerken Yalova’mıza böyle bir tesisin gelmesine seyirci kalmam söz konusu olamaz. Ne yaptığıma gelince; konuyu il başkanlığım döneminde de ilgili makamlarla ve bakanlıklarla yani Çevre ve Orman Bakanlığı ve ÇED Genel Müdürlüğü, Bayındırlık Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı ile görüştüm. Kimseden Yalova’ya böyle bir yatırım yapılacak görüşünü almadım. Meclis açıldıktan sonra Milletvekili olarak yeni Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla, Sanayi Bakanlığıyla görüştüm, Yalova’nın hassasiyetini kendileri ile paylaştım. ‘Kesinlikle istemiyoruz’ dedim. Onlar da bana destek verdiler. En son ilk defa açıklıyorum: Sayın Başbakanımızla görüştüm ve kendisine, ‘Böyle bir sıkıntımız var, sizin görüşünüz nedir’ diye sordum. Kendisinden beni rahatlatan cevabı aldım. Sayın Başbakanımız herhangi bir bilgisinin ve talimatının olmadığını söyledi. Yapılan bir takım spekülasyonlarla ‘Başbakanımızın emri var, bilgisi var’ şeklinde yalan yanlış beyanatlarla kafaları karıştırmak isteyenlere, kamuoyunun ve Yalovalı hemşerilerimin itibar etmemesini istiyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın