Yalçın dönüşüm için düğmeye bastı

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki belediyelerin kentsel dönüşüm projeleri hazırlamaları için toplantıya çağırdı.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki il başkanları toplantısı için Ankara’ya giden Yalçın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Bursa özünde değerlendirmeler yaptıklarını vurguladı.

Toplantı Yapılacak…

Özellikle Bursa’daki projelerin biran önce hayata geçirilmesi noktasında girişimlerde bulunduğunu ve olumlu karşılık aldığını belirten Yalçın, “Önümüzdeki hafta belediyelerle bir toplantı yapacağız. Ben tüm belediye başkanlarını özellikle de Büyükşehir’e bağlı belediye başkanlarının kentsel dönüşümle ilgili her türlü projelerini, fikirlerini kısa sürede bizim il başkanlığımıza bildirmelerini isteyeceğim. Bu çok önemli. Biz de Bakanık’a giderek projeleri takip edeceğiz. Ve oradan kaynak isteyeceğiz. Örnek olarak bir belediyemiz ‘ben şu bölgeyi dönüştüreceğim’ diye projeyle geldiğinde, ben de hemen bu projeye alıp bakanlığa gideceğim bize kaynak verin diyeceğim. Bu nedenle belediyelerimizin biran önce projelerini hazırlamalarını bekliyorum. Çünkü hızla bu çalışmaları başlatacağız” dedi.

Yasa İyi Niyetli…

İl başkanları toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a afet altındaki yerlerde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yeni çıkan yasa konusunda uygulama detaylarıyla ilgili bazı sorular yönelttiğini belirten Yalçın, “Bursa’da nasıl bir kentsel dönüşüm planlandığını sordum. Tamamen bir rant dönüşümü gibi bir algı oluşabileceğini, emsal artışı vererek şehrin betonlaştırılmasının da gündeme gelebileceğini, bunun yanında son derece makul, kentin kimliğini koruyarak bir yeni yerleşim bölgeleri açılması koşuluyla bir dönüşüm de olabileceğini söyledim. Kendileri de çok iyi niyetli bir yasa çıkardıklarını, yasada herkesin mülkiyet hakkına saygı gösterileceğini, insanların mutlaka bu yasa konusunda doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ve yasayla tüm kesimlerin önünü açtıklarını söylediler. Bizler de bunun sorunsuz uygulanması konusunda tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın