Yakutiye’de kentsel dönüşüm hızlandı

Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçenin hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus itibariyle Türkiye'nin 7 ilinden büyük olduğunu söyledi. Korkut, "Kentsel dönüşüm kapsamında metruk binalar ile gecekonduların yıkımına nisan ortasınada başlayacağız" dedi.

Erzurum’un Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm çalışmalarının ikinci etabını nisan ayının ortalarında başlatacaklarını açıkladı. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kentsel dönüşüm kapsamında metruk binalar ile gecekonduların yıkımına yeni inşaat sezonunda devam edecek. Belediye kentsel dönüşüm çerçevesinde yıl içerisinde bin 500 eski binayı kamulaştırmak suretiyle yıkacak. Belediye Başkanı Ali Korkut, şehrin görsel zenginliğine katkı sağlamak amacıyla yık- yap modeline ağırlık vereceklerini dile getirdi. Nisan ayından itibaren yıkım çalışmalarının Hacı Cuma, Hasan-i Basri, Taşmescit, Narmanlı, Mirza Mehmet Mahallelerinden devam edeceğini dile getiren Korkut, “Yakutiye’ye görsel zenginliği yüksek, dayanıklı ve modern konutlar yapımına bu yıl da hız vereceğiz. Yine yıkım çalışmalarını bütün hızıyla devam ettireceğiz. TOKİ kanalıyla ve belediye olarak yeni konutlar üreterek şehrimizin geleceğine ışık tutmaya devam edeceğiz.” dedi. Belediye olarak, tarihi Üç Kümbetler çevresinin açılması için yıkım çalışmalarını da devam ettireceklerine değinen Başkan Korkut, bu amaçla 30 milyon lira ödenek ayırdıklarını ifade etti. Tarihi eserlerin çevresinin açılmasına önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Korkut,”Tarihi doku bakımından oldukça zengin olan ilçemizdeki ecdat yadigarı eserlerimizin çevresini açıp, yeşillendireceğiz. Erzurum’un sahip olduğu, mevcudiyetleriyle dünümüzü yansıtan ve yarınımıza ışık tutan tarihi eserlerinin yüzde 98’i Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bunların sayısı yaklaşık 300 dolayındadır.”

TÜRKİYE’NİN 7 İLİNDEN BÜŞÜK BİR İLÇE
Korkut daha sonra şunları söyledi: “Böylesine zengin bir tarihi içerisinde barındıran kent merkezi, Yakutiye Belediyesi hizmet ve sorumluluk sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi eserlerin büyük çoğunluğu Satuklular, Selçuklular döneminin izlerini taşımaktadır. Üç Kümbetler, Ulucamii, Kale Camii ve Çifte Minareli Medrese Selçuklu mimarisi için önemli bir örnektir. Lala Paşa ve Muratpaşa Camilerimiz ise sınırlarımızdaki Osmanlı yadigarı olarak varlıklarını sürdürmektedir. Doğru yaklaşımla, bunların ekonomik hacmimizi yükseltmesi söz konusudur. Ekonominin genişlemesi ise şehir nüfusunun artması anlamına gelir.” Yakutiye İlçe Belediyesi, hizmet sınırlarının genişliği ve nüfus itibariyle Türkiye’nin 7 ilinden büyük olduğunu da hatırlatan Ali Korkut, üç ille de aynı nüfusa sahip olduklarına işaret etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın