Yakıt Tankından Sanat Galerisine

Herzog & de Meuron tasarladığı Tate Modern'in genişletilmesi çalışmalarının ilk aşaması Nisan'da açılan bir sergi ile tamamlanmış oldu.

“The East Tank” (Doğu Tankı) ve “The South Tank” (Güney Tankı) bundan sonra performanslar, enstalasyonlar ve film oynatımları gibi daha canlı bir sanat alanı olarak kullanılacak.

Tate’in yöneticisi Nicholas Serota’ın projeyle ilgili görüşleri ise şu şekilde: “Yeni oluşturulan depo alanları ile kendini canlı performans, enstalasyon gibi farklı pratikler ile ifade etmeye adapte eden, değişen sanatın ihtiyaçlarına cevap verebilecek alanımız olacak.

Ayrıca Tate bir şekilde daha tartışmacı bir hal aldı. Artık ziyaretçiler için daha geçirgen bir mekan sunulurken kendilerini sergiye daha ait hissedebiliyorlar ve oluşturulan forum kurgusu ile sergiyi sorgulayabiliyorlar.”

Londra 2012 Olimpiyatları’nın bir parçası olarak düzenlenen Londra 2012 Festivali kapsamında Doğu Tankı’nda Sung Hwan Kim’in çalışmaları sergilenirken, Güney Deposu’nda bir başka seri proje sergileniyor olacak.

30 metre uzunluğunda 7 metre yüksekliğinde olan tanklar 1981 yılına kadar endüstriyel yakıt deposu olarak kullanılmış. Yeni projenin tamamlanması için ise 2016 tarihi gösteriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın