Yağmur Suyu Depolayan Drenaj Boruları

Studio Bas van der Veer tasarımı sistem, cephedeki drenaj borularına bağlanan rezervuar yardımıyla yağmur suyunu depolayabiliyor.

Fotoğraflar: Studio Bas van der 

Studio Bas van der Veer’in tasarladığı sistem, evde yağmur suyu biriktirme işlemini oldukça kolay ve şık bir hale getiriyor. Konsept ise epeyce basit: Damla formundaki toplama aparatı yağmur borusuna bağlı durumdayken, sulama kabı yağış esnasında suyu doğrudan borudan alabilecek şekilde tasarlanmış. Böylece artan su sonradan kullanılmak üzere rezervuarda depolanabiliyor. Ayrıca rezervuarın altında, sulama kabının kolayca doldurulmasına ve hortum takılmasına imkan veren bir de musluk bulunuyor.

Journées des Collections Jardin-Innovation Award ve The Tuinidee Award’ın da aralarında bulunduğu pek çok övgü alan ‘Raindrop’ isimli tasarımın, farklı renkler ve parlak yüzeylere sahip yeni modelleri de bulunuyor. Stüdyo ayrıca boş alanı bulunmayan mekanlara yönelik tasarlanan ‘Raindrop Mini’; bir kuş banyosu bulunan ve CNC, termofor gibi elle uygulanan tekniklerle üretilen daha geniş bir ürün olan ‘Pure Rain’ gibi modeller de sunuyor.

Yeni tasarım, bu ayın başlarında Köln’de düzenlenen uluslararası bahçe fuarı Spoga+Gafa’da sergilendi.

Etiketler

Bir yanıt yazın