Yağma Sırası Saraçoğlu Mahallesi’ne geldi: Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı…

Cumhuriyet'in ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki AKP yıkımında son aşamaya girildi. Mahalleye ölümcül darbeyi indirecek karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

​Sol haber portalından Kadir Sev’in haberine göre:

Bugün (17.8.2017) Resmi Gazete’de Ankara’daki Namık Kemal (Saraçoğlu) Mahallesinin idam fermanı yayımlandı.

Namık Kemal mahallesinde 1944 yılında yapılan ve üzerinde 642 konut olan, 82 bin M² büyüklüğündeki alan, hasılat paylaşımı esasına göre inşaat yapılmak üzere Emlak Konut GYO’na devredildi.

2017/10562 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında; “Ankara İli, Çankaya İlçesi, Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan, mülkiyeti Hazineye ait olan (….) taşınmazların, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş ile gayrimenkul satış vaadi ve arsa payı karşılığında hasılat paylaşımı esasına göre inşaat sözleşmesi yapılmak suretiyle değerlendirilmesi (…) Bakanlar Kurulunun 3.7.2017 tarihinde kararlaştırılmıştır” deniliyor.

Saraçoğlu Mahallesinin çevresi bugün gökdelenlerle, devasa yapılarla dolu. O yörede arsa kalmadığı için çok pahalı ve bu özelliği nedeniyle rant peşinde koşanların iştahını uzun bir süredir kabartıyordu.

Kızılay’da, Saraçoğlu mahallesi sayesinde biraz nefes alınabiliyor. Çünkü iki, üç katlı yapılardan oluşuyor ve konutlarda oturanlar özenle baktığı için sokak aralarına girdiğinizde kent koruluğu duygusu yaşayabiliyor, egzoz kokusundan ve kentin gürültüsünden kurtuluyorsunuz.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın